1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu, Yaşar Kemal’i Ziyaret Etti
BDPli Sekiz Vekile KCK FEZLEKESİ

BDP'li Sekiz Vekile 'KCK' FEZLEKESİ

Demirtaş, Kışanak, Ayna, Aydoğan, Tuncel, Akat Ata, Türk ve Tuğluk hakkında, 'KCK üyeliği' gerekçesiyle dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

A+A-

Demirtaş, Kışanak, Ayna, Aydoğan, Tuncel, Akat Ata, Türk ve Tuğluk hakkında, "KCK üyeliği" gerekçesiyle dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, altı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekili ve iki bağımsız milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke hazırladı.

Sekiz vekilin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi uyarınca "Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) üyesi" oldukları ileri sürüldü.

Hakkında fezleke hazırlanan isimler şöyle: BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, BDP Milletvekilleri Emine Ayna, Nursel Aydoğan, Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata ve bağımsız milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk.

Gazetelerdeki haberlere göre, KCK/Türkiye Meclisi bünyesinde faaliyet yürüttüğü ileri sürülen Yerel Yönetimler Bürosu'nda adı geçen milletvekilleri hakkında fezleke hazırlandı.

Savcılığın, her milletvekili için ayrı ayrı hazırladığı yaklaşık 30 sayfadan oluşan fezlekede, "milletvekillerinin KCK/TM bünyesinde faaliyet yürüten örgüt mensuplarıyla bağlantılarının olduğu" öne sürüldü.

Hazırlanan fezlekeler, Meclis Başkanlığı'na sunulmak üzere Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.