1. HABERLER

  2. Barzani'nin Ankara'daki Gündemi PKK
Barzani'nin Ankara'daki Gündemi PKK

Barzani'nin Ankara'daki Gündemi PKK

Federe Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, kalabalık bir heyet ile Ankara’ya geldi.

A+A-
Federe Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, kalabalık bir heyet ile Ankara’ya geldi.
Gül, Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek olan Barzani’nin gündeminde ise yine PKK var.
Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun davet ettiği Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı 7 bakan ve bir de KDP istihbarat sorumlusundan oluşan bir heyet ile uçakla Türkiye’ye geldi. Barzani’yi havaalanında Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyet karşıladı.
Barzani ve beraberindeki heyet ilk görüşmesini yarın sabah Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacak. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayip Erdoğan ile görüşecek. Görüşmelerde Türkiye’nin Güney Kürdistan’a yönelik ‘operasyonları’ ve ‘PKK’ye karşı ortak hareket etme’ gibi konuların ele alınacak.
BARZANİ HEYETİ
Barzani, Türkiye’ye kalabalık bir heyet ile geldi. Barzani’nin heyetinde Kürdistan Bölgesi Güvenlik Savunma Ajansı Başkanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Kerîm Sincari, Kürdistan Bölgesi Divan Başkanı Fuad Husên, Çalışma ve Sosyal Bakanı Asos Necîb, Eğitim Bakanı Sefîn Dizeyî , Petrol Bakanı Dr. Aştî Hewramî, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sînan Çelebî, Tarım ve Suişleri Bakanı Cemîl Silêman Hayder, Belediyeler ve Turizm Bakanı Semîr Abdûla Mistefa, Dışilişkileri Bakanı Felah Mustefa ve danışmanlar yer alıyor. Heyette ayrıca KDP’nin İstihbarat sorumlusu da yer alıyor.
İŞ ÇEVRELERİ İLE GÖRÜŞECEK
Barzani ve beraberindeki heyet ayrıca Türkiye’de bulunan değişik iş çevreleri ile de görüşmeler gerçekleştirecek. Kürdistan Bölgesi Divan Başkanlığı Başkanı Fuad Husên, görüşmelerde ekonomik, siyasi ve güvenlik konularının ele alınacağını belirtti.
FRANSA’YA GİDİYOR
Barzani ve beraberindeki heyet daha sonra son dönemlerde Kürt siyasetçilere yönelik operasyonların yoğunlaştığı Fransa’ya gidecek. Barzani ve heyeti burada da Fransa Başbakanı Sarkozy, Dışilişkileri Bakanı Bernard Koshner ve çeşitli bakanlarla görüşmeler yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.