1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hatay’da Ali İsmail Korkmaz Vakfı Açıldı
Bakan'dan Uzan AÇIKLAMASI

Bakan'dan Uzan AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar'ın Uluslararası Tahkim Heyeti'ne açtığı üç büyük davadan ikisini kaybettiğini belirtti.

A+A-
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar'ın Uluslararası Tahkim Heyeti'ne açtığı üç büyük davadan ikisini kaybettiğini belirterek, Liberanko ile ilgili davada Uluslararası Tahkim Heyeti'nin vereceği karardan hiçbir endişemiz yok dedi.
 
Bakan Yıldız, Bursa'da partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Uzan'ların yeni tartışma alanları oluşturmaya çalıştığını ileri sürerek, davayı takip eden hukuk bürolarından sıcağı sıcağına bilgi aldığını söyledi. Bu konuda Uluslararası Tahkim Heyeti'nin vereceği görüşe şimdiden saygılı olduklarını kaydeden Yıldız, "Tahkim Heyeti'nin doğrunun temsilcisi olacağından hiçbir endişemiz ve şüphemiz yok. Çünkü biz burada ulusal hukuk sistemimizde, kanunsuz davranan bir yapı ile alakalı bir tasarrufta bulunduk. Bahsedilen, ÇEAŞ ve Kepez'le ilgili bir durumdur. Orada kendileri, hileli bir şekilde hisselerini elde ettikleri şirket üzerinden tekrar bu haklarını geri almak istemektedirler. Biz de her vatandaşımızın bu konu üzerinde hakkı olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bunun doğru bir şekilde sonuçlanacağına inanıyorum. Kendilerinin yeni tartışma alanları oluşturmak istediklerini biliyoruz ama ben bunun AİHM'de de Türkiye'nin lehine sonuçlanacağından hiç şüphe duymuyorum" diye konuştu.
 
Yıldız, Wikileaks belgelerinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in enerji hattının Türkiye'den geçmesini istemediği yönündeki iddiaların yer almasıyla alakalı olarak ise, Aliyev'in bu görüşmeyi yaptığı kanaatini taşımadığını söyledi. Yıldız, "Biz kardeş ülke Azerbaycan'la beraber bölgede bütün ülkelerle karşılıklı menfaatlerin buluştuğu bir enerji yapısı ortaya koyuyoruz. Siz düşünebiliyor musunuz? Bir ülke kendi menfaatine olmayan bir enerji yapılanmasının içine girer mi? Türkiye de elbette milli menfaatlerini düşünerek ve coğrafyasından kaynaklanan avantajlarını kullanarak uluslararası enerji arenasındaki yerini alacaktır, birçok proje gerçekleştirecektir. Bir tanesi diğerine mani olacak anlamına gelmiyor. Türkiye'nin bugün siyasi istikrarı ile beraber, ekonomideki derinliğiyle beraber, Rusya Federasyonu'yla, Azerbaycan'la, Türkmenistan'la, şartlar yerine gelmesi halinde İran'la ve Irak'la ve birçok bölge ülkesiyle geliştirebileceği projeler mevcuttur" dedi.
 
Daha sonra Vali Şahabettin Harput'u ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ardından İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.