1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Darıca’da Gergin Gece: 5 Gözaltı
Bakan Veysel Eroğlunun Bölge GEZİSİ

Bakan Veysel Eroğlu'nun Bölge GEZİSİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, geldiği Ağrı'dan özel uçakla Kars'a buradan da karayoluyla Ardahan'a geçti.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, doğu illerinde inceleme ve temaslarda bulunmak üzere bu sabah geldiği Ağrı’dan özel uçakla Kars’a buradan da karayoluyla Ardahan’a geçti.

KHA'nın haberinde, Ağrı Valiliğini ziyareti, Ağrı İl Koordinasyon toplantısı ve AK Parti Ağrı İl Başkanlığını Başkanlığını ziyaretinin ardından özel uçakla Kars’a gelen Bakan Eroğlu’nu Kars Havalimanında AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Vali vekili Murat Demirci, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, DSİ Bölge Müdürü Hayati Çelenk, AK Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu ve kurum amirleri karşıladı.

Yöresel kıyafetli çocukların çiçek sunumunun ardından tören mangasını selamlayan Bakan Eroğlu, karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaştıktan sonra gazetecilerin, kırsal alanlara hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için gölet yapılması konusunda taleplerin iletilmesi üzerine, “Bizim sadece bu konuda değil daha bir çok konuda güzel açıklamalarımız ve müjdeli haberlerimiz olacak. Akşam Kars’a döndüğümde gazetecilerle de bir araya gelip bu müjdeleri açıklayacağım.” dedi.

Bakan Eroğlu bu kısa açıklamanın ardından karayoluyla Ardahan’a hareket etti. Ardahan’da da Valiliği ziyaret ettikten sonra İl Koordinasyon toplantısına katılacak olan Bakan Eroğlu, Ardahan Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından akşam saatlerinde Kars’a gelecek.

Kars’ta da AK Parti İl Başkanlığını ziyaretten sonra Kars İl Koordinasyon toplantısına iştirak edecek olan Bakan Eroğlu, yarın (13 temmuz Cuma) Belediye Başkanlığını ziyaret edecek ve ardından da Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunacak.

Bakan Eroğlu ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek Havaalanı açılışı için Iğdır’a hareket edecek.

Haberin Devamı...

BAKAN EROĞLU KARS'TA

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ak Parti Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Ağrı ve Ardahan ziyaretlerinin ardından Kars'a gelen Bakan Veysel Eroğlu, Ak Parti İl Başkanlığı önünde Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan ve partililer tarafından karşılandı.

İl başkanlığında Ak Parti hükümetinin yaptığı hizmetleri anlatan Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "Ağrı'dan başlatılmak üzere sel taşkınlarına karşı yeni alınacak önlemlerle ilgili sorusu üzerine, bu uygulamanın sadece Ağrı'da değil, bu bölgede Erzurum, Kars ve Ardahan'da da uygulanacağını söyledi.

Bu bölgede ani yağışlar olduğuna ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Eğer dağlar çıplak ise yağmur suları hızla akışa geçiyor, dereler sel baskınlarına sebep oluyor. Bunun için dedik ki, DSİ olarak dereleri ıslah ederken bir de riskli havzalarda erozyon kontrolü çalışması kapsamında ağaçlandırma yapalım. Ancak maalesef bu bölgede orman varlığı az. Ardahan'da ve Ağrı'da çok az. Çoğu yer ise ağaç olmadığı için mera yapılmış. Dolayısıyla bu çalışmalar çok çok önemlidir" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile birlikte bir protokol hazırladıklarını vurgulayan Bakan Eroğlu, "Protokolün ruhu şu; meraları üçe ayıralım dedik. Meralar çok iyi ise, vatandaş istifade ediyorsa, tabi ki iyi meralar kalacak, mera olarak koruyacağız. Bir de mera vasfı çok kötü. Vasıfsız mera fakat vatandaş hayvancılık için orayı istiyor, ıslah edilmesini istiyor. Bunun üzerine biz, hem bakanlığımız hem de Tarım Bakanlığı ıslah çalışması yapacak. Bir diğer husus da; yüksek kesimlerde mera ile alakası olmayan yerler var. Bunlarla ilgili valiliklere genelge gönderdik. Toprak kurulları vasıtasıyla mera vasfından çıkarılacak ve burası ağaçlandırılacak. Ama ağaçlandırılınca orayı hem ıslah edeceğiz, hem de ağaçlar büyüyünce orayı otlatmaya açacağız. Böyle bir çalışma yapıyoruz. Çünkü ağaçlandırılan, yeşillendirilen alanlarda sel baskını süratle azalıyor" diye konuştu.

"BİN GÜNDE BİN GÖLET YAPACAĞIZ"

"Bin Günde Bin Gölet" projesiyle ilgili Bakanlığı'nın çalışması olduğunu kaydeden Eroğlu, "Proje kapsamında bin günde bin tane gölet yapacağız. Tabi bu göletlerden hem hayvanlar istifade edecek, hem sulama suyunda kullanılacak, hem de yaban hayatı varsa hepsi buralardan istifade edebilecek. Bundan asıl amacımız budur. Bilhassa uygun olan bütün yamaçların, cazibeli sulanabilecek şekilde hayvanların su ihtiyacını karşılamak; hem de bitkilerin en azından, bin iki bin dekar araziyi sulayacak şekilde bir planlamamız var. Bütün Türkiye'de başlattık ve tabi ki Kars'ta da var" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Devlet Su İşleri (DSİ) Sosyal Tesisleri'ne geçerek, istişare toplantısı katıldı. Toplantı basına kapalı olarak yapıldı. Bakan Eroğlu, geceyi Kars'ta geçirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum