1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Sarıkamış, Ardahan’ı 2-1’le Geçti
Atatürk Silueti Görülmeye BAŞLANDI

Atatürk Silueti Görülmeye BAŞLANDI

Ardahan'ın Damal İlçesi'nde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silüeti, bu yıl da görülmeye başladı.

A+A-

Ardahan'ın Damal İlçesi'nde Ata Mahallesi Karadağ sırtlarında her yıl 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkan Atatürk'ün silüeti, bu yıl da görülmeye başladı.

Karadağ sırtlarına yansımaya başlayan Atatürk'ün silüetini çocuklar ve vatandaşlar merakla izledi. Silüeti izlemeye gelen Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, Atatürk'ün silüetinin her yıl 15 Haziran ile 15 Temmuz tarihleri arasında Ata mahallesinde saat 17.55 - 18.10 arasında net bir şekilde görüldüğünü dile getirdi.

Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan, 'Atatürk'ün silüetini görmek isteyen vatandaşları 9 Temmuz tarihinde bu yıl 15'sini düzenleyecekleri 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri'ne davet etti.

Başkan Fidan festival alanındaki hazırlıkları da yerinde inceleyerek festivalle ilgili bilgi verdi. Fidan 'Atatürk'ün İzinde Gölgesinde festivalinde' çok sayıda etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. Bu etkinlikler çerçevesinde dev konserler düşünüyoruz. Başta Sayın Edip Akbayram ve T.H.M. sanatçısı Türkü Hanım, Hoyturk Halk dansları topluluğu Çankaya belediyesinin bir etkinliği, Azerbaycan Halk dansları topluluğu ve Atatürk ve doğa konulu konferans olmak üzere Damalımızın da yöresel oyunlarını sergileyerek bu yıl 15'sini kutlayacağız. Amacımız bu doğa olayını hem ulusal alanda hem de dünyaya tanıtmaktır.

SİLÜETİN İLK ORTAYA ÇIKIŞI

Atatürk silüeti, ilk defa 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.

Bu arada Damal ilçesinde 1995'den itibaren temmuz ayı içinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor. Bu yılki şenlik ise 9 Temmuz'da düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.