1. HABERLER

  2. Sarıkamış'ta KAN BAĞIŞI Yapıldı
Aşıklar Bayramı'na BDP'den Önerge

Aşıklar Bayramı'na BDP'den Önerge

BDP'li Meclis Üyeleri: Kürt Müziği'nin geleneksel mirası Dengbej'lerin de Aşıklar Bayramına davet edilmesi yönünde önerge verdiler.

A+A-
BDP'li Meclis Üyeleri: Kürt Müziği'nin geleneksel mirası Dengbej'lerin de Aşıklar Bayramı'na davet edilmesi yönünde önerge verdiler.
Kars Belediyesi Aşıklar Bayramı hazırlıklarına başladı.

Naif Alibeyoğlu döneminde “Türkiye Murat Çobanoğlu Âşıklar Bayramı” adı ile geleneksel olarak düzenlenen Aşıklar Bayramı bir yıl aradan sonra tekrar kutlanacak.
Âşıklar Bayramı 7-8-9 Mayıs 2010 tarihinde “Kars Âşıklar Bayramı” ismi ile kutlanacak. Bayrama yurt içi ve yurtdışından birçok konuğun katılması planlanırken; belediye meclis üyesi BDP’li Hasan Sunca ve Şemşettin Erez imzasıyla Kars Belediyesinin Mart ayı meclis toplantısına önerge verildi.
DENGBEJ ÖNERGESİ
BDP’li Hasan Sunca ve Şemşettin Erez: ‘Kürt Kültürünün ve Müziği’nin geleneksel mirası olan ve önemli unsurlarından ‘Dengbej’lerin de Âşıklar Bayramı'na davet edilmesi yönünde önerge verdiler.
PolitiKARS.com’a açıklamada bulunan Meclis Üyesi Hasan Sunca: “Nüfusunun % 60’ından fazlası Kürt olan Kars ilinde düzenlenen “Aşıklar Bayramı”na Dengbej’lerin de davet edilmesi ve katılımcı olmalarının ülke ve bölgedeki barış faaliyetlerine katkı sunacağını umuyoruz. Talebimiz yok sayılan bizlerin artık göz ardı edilmemesidir. Vermiş olduğumuz önerge kabul görerek Nisan ayındaki toplantıda karar balanacaktır. Umarız kabul görür."  dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
24 Yorum