1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Durak'tan Seçim Uyarısı
Arslan, 2020 Hedefleri 2010da AŞILDI

Arslan, 2020 Hedefleri 2010'da AŞILDI

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2012 yılı Bütçesi üzerine konuşma yaptı.

A+A-

Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2012 yılı Bütçesi üzerine konuşma yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKPARTİ) Grubu adına kürsüye çıkan Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2012 yılı bütçesiyle ilgili konuştu.

Dünyada turizm, sanayi ve ticaretin gelişmesinde kıtalararası entegrasyonun ve bütünleşmenin sağlanmasında en önemli faktörlerden birinin ulaştırma sektörü olduğunu belirten Arslan, “Ulaştırma sektörü içerisinde insanların hızlı, kolay, güvenilir ve emniyetle seyahatlerinin sağlandığı havacılık sektörü ise önemli bir yer tutmakta. Ülkemiz sivil havacılık sektörünün dünyada örnek gösterilen bir yere geldiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. Havacılık sektöründe kural koyma, denetleme ve yaptırım uygulama görevlerini sürdüren ve sektör için regülasyon birimi anlamında önemli bir kurum olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 10 Kasım 2005’te yeniden yapılandırılarak hem kamu tüzel kişiliğine kavuşmuş hem de özel bütçeli bir kuruluş hâline gelmiştir.” dedi.

2020’de öngörülen rakamlara 2010’da eriştiklerini de kaydeden Arslan, “Özellikle sivil havacılık sektörünün özel sektöre açılması, serbestleşme yönünde atılan adımlar, bölgesel havacılık politikaları uluslararası sivil havacılık otoritelerinin ülkemiz için 2015’te hatta 2020’de öngördüğü rakamlara biz 2010’da eriştik. Gelişen sivil havacılık sektörünün ihtiyaç ve beklentileri çerçevesinde uluslararası standartların en üst düzeyde uygulanması amacıyla mevzuat çalışmaları birçok alanda devam ettirilmiş, denetimlere büyük önem verilmiş ve sadece bir yılda 5 binin üzerinde denetim gerçekleştirilmiştir. O anlamda, dünya sivil havacılık otoritesi anlamında önemli bir yer tutan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) tarafından yapılan tüm denetimlerden de başarıyla çıkmıştır. Ve yine ülkemiz dünyanın birçok sivil havacılık otoritesinde başkan, başkan yardımcısı, yönetim kurulu üyesi gibi birçok unvanla görev almaktadır. Bütün bunların sonucunda ülkemizde 26 noktadan 47 noktaya uçuş gerçekleştiriliyor, bu yüzde 81’lik artış demek. Yurt dışında 60 noktadan 174 noktaya uçuluyor, bu yüzde 190 artış demek. Uçak sayısı 110’dan 347’ye çıkmış durumda, bu yüzde 300’ün üzerinde bir artış demek. Ve yine uluslararası anlamda hava ulaştırma anlaşmaları sayısı da 81’den 121’e çıkmış, bu yüzde 49’luk bir artış demek. Dokuz yılda 15 milyon insanımız ilk defa uçakla tanışmış.” şeklinde konuştu.

“Küresel ekonomik kriz sebebiyle dünya sivil havacılık alanında çok ciddi daralmalar oluşmuşken ülkemizde bırakın daralmayı, tam tersine gelişmeler devam etmiştir.” diyen Arslan, daha sonra şunları söyledi:
“Sayın Başbakanımız “Ulaştırma, enerji ve haberleşme kalkınmanın temel altyapısıdır. Yol medeniyettir.” diyorlar. Sayın Ulaştırma Bakanımız “Hedef belliyse gidilecek yol bellidir.” diyorlar. Böylece, bir ülkenin gelişmişlik ve kalkınma düzeyini belirleyen temel etkenlerin başında ulaşım ve erişim göstergelerinin geldiğini vurgulamış oluyorlar. Tabii ki Ulu Önder Atatürk’ün bir ifadesi var: “Yalnız ufku görmek yetmez, ufkun ötesini de görmek ve bilmek gerekir.” Ulaştırma Bakanlığımız bu düstur üzere, 2023 cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümü hedeflerini ortaya koyuyor, otuz yıllık hedefler ortaya koyuyor, elli yıllık hedefler ortaya koyuyor. Bu hedefleri ortaya koyuyor da ne oluyor? Uçak sayısını 750’ye çıkarmayı, bir yılda taşınacak yolcu sayını 350 milyona çıkarmayı hedefliyor ve yine ülkemizde 100 milyon yolcu kapasiteli bir hava alanı, 60 milyon yolcu kapasiteli, 30 milyon yolcu kapasiteli hava alanları öngörüyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, regülasyon birimi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yine işletici kuruluşu Devlet Hava Meydanlarıyla, altyapıcı kuruluşları DLH Genel Müdürlüğüyle birlikte bütün bu sektörü, dünyada lider ülke olma ülküsüne bağlı olarak, dünya lideri Başbakan hedefine bağlı olarak planlıyor, yapıyor, yapmaya devam ediyor, biz de bununla gurur duyuyoruz. Bütçemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.