1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. 19 Yaşında Muhtar Seçildi
Arpaçay Belediyesinde Hüzünlü VEDA

Arpaçay Belediyesi'nde Hüzünlü VEDA

Kars'ın Arpaçay İlçe Belediyesi'nde çalışan işçiler, torba yasa kapsamında Milli Eğitim'e gönderilince, Belediye'de hüzün yaşandı.

A+A-

Kars’ın Arpaçay İlçe Belediyesi’nde çalışan işçiler, torba yasa kapsamında Milli Eğitim’e gönderilince, Belediye’de hüzün yaşandı.

Arpaçay’ın CHP’li Belediye Başkanı Enver Akkaya, Milli Eğitim’e gönderilen işçilerine onur plaketi verdi. Yıllarca beraber çalıştıkları Belediye Başkanlarından plaket alan işçiler gözyaşlarına boğuldu.

Kars’ta Belediye ve İl Özel İdaresi çalışanlarının başka kurumlara gönderilmeleri sancılı olurken, Kars’ın Arpaçay ilçesinde görevli 11 memur ve işçi gözyaşları içerisinde Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderildiler. Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya ise eski personellerinde plaket ve hediyeler vererek uğurladı. Uğurlama sırasında ise Başkanın makamında duygulu anlar yaşandı. Başkan Akkaya’dan plaket ve hediyelerini alan işçiler ise gözyaşlarını tutamayarak ağladılar.

Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya hüzünlü ayrılış ile ilgili olarak yaptığı konuşmada “Yıllardan beridir birlikte çalıştığım 11 arkadaşımdan ayrıldığımdan dolayı çok üzgün ve duyguluyum. Çünkü her biri benim bir yiğit ve kahramandı. Kendileri Arpaçay ve belediyemiz için iyi ve kötü günlerde çok emek sarf etmişlerdir” diye konuştu.

Akkaya daha sonra şunları söyledi; “Ne yazık ki yasalarımız gereği arkadaşlarımız bundan böyle başka bir kurumda çalışmaya devam edeceklerdir. Ben giden veya gitmeyen hiçbir arkadaşıma kalın veya gidin demedim. Bana kesinlikle kırgın olarak ayrılmıyorlar. Bundan eminim ki giden arkadaşlarım benim kurtulmak için ayrılmıyorlar. Kendileri Arpaçay’dan gitseler de yüreklerinin burada kalacağına anıyorum. Çünkü burası bir ana ocağıydı. Bazı arkadaşlarımızın tayin işlemleri var. Aileleri dağınık ve aile sorunları da var. Umarım gittikleri yerde daha da mutlu olurlar. İşlerinde ve görevlerinde karşı aynı duyarlılık ve saygınlıklarını gittikleri yerde de devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımı gittikleri yerde kurumları böyle personelleri olacağı için memnun olacaklardır. Allah hepsinin yolunu açık etsin. Kendilerinin hak ettikleri her türlü haklarını verdik.

3 bin kişilik ilçede belediye hizmeti vererek zoru başardıklarına işaret eden Akkaya, “Toplam işçi sayımız 12, daimi işçilerimizde var. Ayrıca 1 sözleşmeli ve 3’te memur kadromuz var. Giden 11 arkadaşlarımızla toplam kadromuz 27 idi. Bun nedenle giden arkadaşlarımızın ardından personel sayımız yarıya düşmesine rağmen 3 Bin kişilik bir ilçede belediye hizmeti vermekte ki amacımız önemli olan zoru başarmaktır. Bunları biz ne versek azdır. Çünkü bunların her biri bir emekçidir. Hepsi hizmet etmiştir. Onlara dünyanın en güzel şeylerini de versek azdır. Onlara şimdilik ancak plaket alabildik ama maneviyatı en büyüktür” dedi.

Akkaya daha sonra işçilere plaketlerini verdi ve işçilerle helalleşti. İşçilerde ağlayarak Arpaçay Belediyesi’ne ve Başkan Akkaya’ya veda ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.