1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. SARIKAMIŞ

  4. Boz Ayı, Yavrusunu İlçe Turuna Çıkardı
Ahmet Erdemden Sedat Laçinere TEPKİ

Ahmet Erdem'den Sedat Laçiner'e TEPKİ

Kars'taki Caferilerin dini lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, 'Herkesin bilmesi gerekir ki ülkemizde Alevi, Bektaşi, Şii ve Sünni kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır' dedi

A+A-

Kars'taki Caferilerin dini lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem, "Herkesin bilmesi gerekir ki ülkemizde Alevi, Bektaşi, Şii ve Sünni kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır" dedi.

Erdem, yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında yayımlanan programda, 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'in Şiileri "sapkın ve dini bozucu" olarak nitelendirdiği iddiasında bulunmasına tepki gösterdi.

Şii-Sünni kardeşliğini kimsenin bozamayacağını belirten Erdem, çeşitli kesimlerce Laçiner'in sözlerinin en hafif ifadeyle "tehlikeli" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Rektörlük seviyesine kadar yükselebilen bir kişinin fütursuzca laflar etmesinin ya akıl tutulması ya da perde arkasında olan tehlikeli Oyunun bir parçası olduğunu savunan Erdem, şöyle konuştu:

"Madem böyle bir analiz programı yapılıyor, o zaman Irak'ta, Suriye'de, Bahreyn'de, Arabistan'da ve Körfez ülkelerinde Vahabilerin Şiilere karşı katliamları neden dillendirilmiyor- Kaldı ki şu an Şiilerle Sünnilerin bir problemi yoktur. Hem Şiilerin hem de Sünnilerin Vahabilerle problemi vardır. Şiilerin en yüksek fetva merci olan Ayetullah Sistani'nin 'Ehli sünnet sizin kardeşinizden de öteye canınız, özünüzdür' gibi tarihi mesajının niye görmezden gelindiği de manidardır. Herkesin bilmesi gerekir ki ülkemizde Alevi, Bektaşi, Şii ve Sünni kardeşliğini hiç kimse bozamayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.