1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz Gezmiş'in Ardından Çok AĞLADIM
Ağar ve Tanerden Özal İFADESİ

Ağar ve Taner'den 'Özal' İFADESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski Bakan Güneş Taner ve Mehmet Ağar adliyede ifade verdi

A+A-

Turgut Özal'ın ölümü ve uğradığı suikast girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski Bakan Güneş Taner ve Mehmet Ağar adliyede ifade verdi

Güneş Taner, sabah saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan'a talimatla ifade veren Güneş Taner, çıkışta basın mensuplarının soruları üzerine, "Rahmetli Özal'a yapılan suikast girişimi ve daha sonra vefatıyla ilgili Ankara'da soruşturma yürütülüyor. İstanbul'daki savcılığa tanık olarak ifade vermem için davetiye geldi. Suikast girişimi olduğu sırada kongredeydim. Orada olup bitenleri, yaşananları anlattım. Vefatı ben yanında değildim ama geçirdiği rahatsızlıklar, vefat etmesi, bu konuyla ilgili ilave bilgin var mı diye sordular. Bir tek farklı olarak belki, rahmetli Özal'ın Amerika'da kendisiyle çalışan doktorlarının isimlerini verdim. Onlardan da bilgi alınabileceğini söyledim. Türkiye'deki özel doktorunun konuya vakıf olduğunu söyledim. Özal'a ilişkin suikast soruşturmasını yürüten ve daha sonra tehdit edildiği açıklanan Cumhuriyet Savcısı Uğur Tölük soruşturma kapsamında dinlenmişti. Tölük, Özal'a edindiği bilgileri anlattığını söylemişti. 'Siz Tölük ile hiç görüştünüz mü?' diye soruldu. 'Hayır, ben bu konuda ilk kez devlete ifade veriyorum' dedim" diye konuştu.

Mehmet Ağar, merhum Turgut Özal'ın ölümü ve uğradığı suikast girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında talimatla ifade verdi. Öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Ağar, çıkışta soru soran basın mensuplarına, "İfade verdim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.