1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Elbistan'da Parkmatik’i Büyükşehir İşletecek
Adalet Gelseydi, İstanbula GELMEZDİK

Adalet Gelseydi, İstanbul'a GELMEZDİK

Uludere Katliamı'nda çocuklarını kaybeden anneler İstanbul'daydı.

A+A-

Uludere Katliamı'nda çocuklarını kaybeden anneler İstanbul'daydı. 173 gün geçmesine rağmen sorumluların yargılanmadığını söyleyen anneler Başbakan'a seslendi: "Acımıza acı katma, adalet istiyoruz."

Şırnak'ın Uludere (Roboski) ilçesinde 34 kişinin TSK'nın bombalaması sonucu ölmesinin üzerinden 173 gün geçti.

Roboskili 14 aile, İslami sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla İstanbul'daki Eresin Hoteli'nde bir araya geldi.

Yakınlarının resimlerini ellerinde, göğüslerinde taşıyan aileler, adalet taleplerini dile getirirken gözyaşlarını tutamadı. Aileler, katliamın üzerinden altı ay geçmesine rağmen sorumluların yargılanmadığını belirterek "Adalet istiyoruz" dedi.

İslami örgütler yaptıkları açıklamada, devletin hatasını kabul edip resmi ağızdan mutlaka helallik vermesini ve sorumluların yargılanmasını talep etti.

"Başbakan heronları izlerken ne hissetti?"

Veli Encü: Katliamın üzerinden tam 173 gün geçti. Bugüne kadar katliamın sorumluları yerine Roboskili köylüler tutuklandı. Tek kişi yargı önüne çıkarılmamışken, kaymakama saldırdı diye beş kişi cezaevinde 18 kişi hakkında tutuklama emri var. "Devlet öldürdü baş edemezsiniz" diyip tehdit ediliyoruz.

Erkan Encü'nün annesi Felek Encü: 34 kişinin hepsi akrabam ama fotoğraftakiler kendi canım. Suriye, Gazze'deki çocuklara adalet talep eden Başbakan bizim çocuklarımızı görmüyor. Oğlum 13 yaşındaydı, paramparça edilecek bir ölümü hak etmemişti. Başbakan heron görüntülerini izlediğini söyledi; peki izlerken ne hissetti? Ben vicdanına sesleniyorum. O konuşmaların bizi paramparça ediyor.

Selam Encü'nün annesi Semire Encü: Oğlum öğrenciydi, o kaçağa gitmek zorundaydı. Yoksa ben o sefalete onu gönderir miydim. O akşam haberi duyduğumda kızımı alıp o karda, çamurda ayağımızda çorap olmadan gittik. O parçalanmış bedenlerin arasında oğlumu tanıyamadım. Öfkem, adalet talebim Başbakan'a.

"Failler artık aramızda dolaşmasın"

Yüksel Ürek'in annesi Emine Ürek: Her failin 34 sefer müebbet cezasına çarptırılmalı. Yeter artık, bu kan dursun, anneler ağlamasın, çocuklar ölmesin. Biz de bu devletin çocuğuyuz,aynı çatı, aynı bayrak altında yaşıyoruz. Biz bunu hak etmedik. Eğer Türkiye'de hak adalet varsa, bu faillerin artık aramızda dolaşmasını istemiyoruz.

Vedat Encü'nün annesi Mercan Encü: Bu çocukları neden oraya götürdünüz diyorlar. Ben oğlumu uykusundan uyandırmaya kıyamıyorum, ama mecburiyetten o ateşe gönderdik. Şehit annelerine de sesleniyorum, barış olsun, bir daha böyle bir katliam olmasın.

Adem Ant'ın nişanlısı Garibe Ürek: Biz hükümetle ayrı telden çalıyoruz. Biz "katliamı neden yaptınız" diyoruz, onlar "Genelkurmay görevini samimi davrandı" diyor. Biz "adalet istiyoruz" diyoruz, onlar "özür dilenecek bir şey yok" diyor. Biz "bunun faillerini çıkartın" diyoruz, onlar "her kürtaj bir Uludere'dir" diyor.

Çağrıcı kurumlar: AKABE Kültür ve Eğitim Vakfı, Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı (AKDAV), Araştırma ve Kültür Vakfı (AKV), Fatih Akıncıları, Hikmet Vakfı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), İnsan hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Özgür Düşünce ve Eğitim hakları Derneği (Özgür-Der). (

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.