1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erdoğan Kerbela Törenlerine KATILACAK
Abdullah Gülün Görev Süresi 7 YIL

Abdullah Gül'ün Görev Süresi 7 YIL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresini belirleyen tasarı Meclis alt komisyonundan geçti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresini belirleyen tasarı Meclis alt komisyonundan geçti.

AKP tarafından verilen önerge üzerine TBMM Anayasa Alt Komisyonu, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu tasarısına, “11. Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl” olduğuna ilişkin geçici madde eklenmesine karar verdi. Buna göre Abdullah Gül bir daha cumhurbaşkanı seçilemeyecek.

AKP önergenin gerekçesinde, “Onbirinci Cumhurbaşkanının TBMM tarafından bir daha seçilmemek üzere ve 7 yıllık bir süre için seçilmiş olduğu hususunda tereddüt bulunmamakla beraber, önerge ile Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin usul ve esasların düzenlendiği kanunda, mevcut Cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin olarak yaşanan tereddüdü gidermeye yönelik bir geçiş hükmü düzenlemektir” ifadeleri yer almıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, 9 Ocak günü yaptığı bir açıklamada “AK Parti kadrolarında öyle görünüyor ki, sayın Cumhurbaşkanını Çankaya yokuşundan aşağı bir daha çıkmamak üzere indirme niyetindeler. Bir ülke düşünün ki, bir partinin kendi iç çekişmelerine Cumhurbaşkanlığı seçimi malzeme olmaktadır. Konu açıktır, Anayasa değişikliği yapılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.