1. HABERLER

  2. 8 Mart Kadınlar Günü KUTLAMALARI
8 Mart Kadınlar Günü KUTLAMALARI

8 Mart Kadınlar Günü KUTLAMALARI

BDP'li kadınlar 8 Mart Kadınlar Günü'nü Batman ve Mersin'de kutlamaya başladı; Paris'te öldürülen üç Kürt kadının fotoğrafları taşındı.

A+A-

BDP'li kadınlar 8 Mart Kadınlar Günü'nü Batman ve Mersin'de kutlamaya başladı; Paris'te öldürülen üç Kürt kadının fotoğrafları taşındı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kadın Meclisleri Mersin ve Batman'da 8 Mart öncesi miting yaptı. Mitinglerde Paris’te hayatını kaybeden üç Kürt kadın siyasetçinin pankartları taşındı.

Batman’da düzenlenen mitingde konuşan BDP Milletvekili Pervin Buldan, ise "Sayın Öcalan'ın hepinize selamını getirdim" diyerek konuşmasına başladı.

“Bu sürecin içinde olmak bu sürecin bir parçası olmak da bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor. Ama Sayın Öcalan'ın bir sözü var. 'Bu süreçte herkesten destek bekliyorum. Aydınlardan, sanatçılardan, Kürtlerden, Türklerden, Ermenilerden herkesten destek bekliyorum. Bu sürece katkı sunmalarını bekliyorum.' Niye bunu istiyoruz. Özgür bir gelecek demokratik bir Türkiye için istiyor bunu."

Mitingde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, bu yıl 8 Mart'ı Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçinin anısına gerçekleştirdiklerini söyledi: "Sakine, Leyla ve Fidan için hazırlanan pankartların asılması yasaklandı. Bu meydanda binlerce Sakine, Leyla ve Fidan var.

Kadınlar özgürleşmeden toplumun özgürleşemeyeceğini belirten Akat, kadınların hakları için mücadelelerini daha da arttıracaklarını ve özgürlük ve barış için her zaman hazır olduklarını belirtti.

Mersin’de düzenlenen mitingde konuşan BDP Milletvekili Mülkiye Birtane, İmralı tutanaklarının BDP’den çalınarak yayınlandığını iddia etti. "Şimdi süreç sabote olur mu diye soruyorlar. Süreci sabote edecek bir şey yok görüşme notlarında. Olsa olsa bu süreci güçlendirir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.