1. HABERLER

  2. Kars'ta Kaldırımda Yürümek Bile Zor!
60. Berlin Film Festivali BAŞLADI

60. Berlin Film Festivali BAŞLADI

21 Şubat'a kadar sürecek 60. Berlin Film Festivali'nde 400'e yakın film gösterilecek.

A+A-
21 Şubat'a kadar sürecek 60. Berlin Film Festivali'nde 400'e yakın film gösterilecek.
Festivalde 'Altın Ayı' için yarışacak 20 film arasında Semih Kaplanoğlu'nun 'Bal' adlı filmi de bulunuyor.
Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 60. Uluslararası Berlin Film Festivali ''Berlinale'', yönetmenliğini Wang Quan'an yaptığı Çin yapımı ''Tuan Yuan'' adlı filmin gösterimiyle başladı.
Festivalin açılışında yapılan gala öncesinde, aralarında Amerikalı oyuncu Renee Zellweger, İngiliz Oscar ödüllü oyuncu Tilda Swinton, Türk oyuncu Sibel Kekilli, Çinli oyuncu Yu Nan, Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth, Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, Berlin eyaletinin Başbakanı Klaus Wowereit'in de bulunduğu sinema, sanat ve siyaset alanlarında isim yapmış çok sayıda kişi kırmızı halıda yürüdü.
'BAL' ALTIN AYI İÇİN
Festivalde ''Altın Ayı'' için yarışacak 20 film arasında Semih Kaplanoğlu'nun "Bal" adlı film de bulunuyor. Yaklaşık 400 filmin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı festival, 21 Şubat Pazar günü sona erecek.
'Bal'ın yanı sıra, Reha Erdem'in "Kosmos" adlı filmi "Panorama Özel", Nuri Bilge Caylan'ın "Kasaba" ve Tayfun Pirselimoğlu'nun "Pus" adlı filmleri festivalin Forum bölümünde yer alırken, Berlinale'nin "Hommage" bölümünde de Fatih Akın'ın "Yaşamın Kıyısında" adlı filmi, başrolde oynayan Hanna Schygulla'nın sanata katkılarından dolayı gösterilecek.
Haberin devamı ↓reklam
Berlinale'de yönetmenliğini Feo Aladağ'ın yaptığı ve baş rollerde Sibel Kekilli, Florian Lukas, Derya Alabora ve Tamer Yiğit'in oynadığı "Die Fremde/ Yabancı" adlı Alman filmi de yer alıyor.
POLANSKİ BERLİN'E GELEMEDİ
Amerikalı yıldızlar Pierce Brosnan ve oyuncu Ewan McGregor da, yeni filmleri "Ghostwriter"ın tanıtımı için Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Filmin yönetmeni Roman Polanski ise, 13 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla İsviçre'de ev hapsinde bulunduğu için Berlin'e gelemedi.
Brosnan, McGregor ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Polanski'yi överek, kendisi ile sette her gün yoğun bir şekilde çalıştığını ve her defasında her türlü çabayı harcamak zorunda kaldığını belirtti.
BUNCA YIL SONRA NEDEN?
Polanski'nin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak da Brosnan, "Polanski'nin gözaltına alınmasından dolayı şoke oldum ve hayal kırıklığına uğradım. Kendime bunca yıldan sonra 'neden şimdi?' diye sordum" dedi.
Genç oyuncu McGregor da Polanski'yi savunarak, sette kendisinden, diğer rejisörlerden öğrendiğinden çok daha fazlasını öğrendiğini söyledi.
Polanski'nin açık sözlülüğünün başlangıçta rahatsızlık verici, ancak alışınca çok faydalı olduğunu ifade eden McGregor, "O anne gibi: Kızsan bile genelde haklı çıkıyor" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.