1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Çayı’nda Yaşanan Balık Ölümlerine Resmi Açıklama Yok!
Kars Çayı’nda Yaşanan Balık Ölümlerine Resmi Açıklama Yok!

Kars Çayı’nda Yaşanan Balık Ölümlerine Resmi Açıklama Yok!

Kars’ta meydana gelen balık ölümleri ve ardından yapılan açıklamalar vatandaşları tedirgin etti.

A+A-

- Kars’ta meydana gelen balık ölümleri ve ardından yapılan açıklamalar vatandaşları tedirgin etti.

Kars Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin asıl nedenin ne olduğu sır gibi sağlanırken, çeşitli kurumlardan balık ölümleriyle ilgili farklı açıklamalar yapıldı.

Vatanadşlar ise Kars Çayı’nda yaşanan balık ölümlerinin asıl sebenin bölgede bulunan Süt İşleme Tesisleri, Kimya Fabrikaları, Kafkas Üniversitesi’nin atıkları ve kanalizasyon şebekesi bağlantılarından kaynaklandığını ileri sürdüler.

kars-cayinda-yasanan-balik-olumlerine-resmi-aciklama-yok-iha-20140721aw149607-1-t.jpgkars-cayinda-yasanan-balik-olumlerine-resmi-aciklama-yok-iha-20140721aw149607-2-t.jpg

Kars’ta balıkçılık yapan esnafın, Kars Çayı’nda bulunan ölü balıkların balıkçılar tarafından dökülmediğini, Kars’ta hiçbir balıkçının tezgahında bu balıklardan bulunmadığın ifade ederek, Kars Çayı’nda meydana gelen balık ölümlerinden kendilerinin uzaktan yakından ilgileri olmadığını savundular.

Kars’ta yaşanan ve milyonlarca balığın ölmesine neden olan olayın Kars Çayı’nın kenarında durulduğu zaman daha iyi anlaşılacağını belirten vatandaşlar; “Kars Çayı’nda balıklar ölüyor. Hiç kimse buna dur demiyor. Günlerdik herkes farklı şeyler anlatıyor. Kars Çayı’nın kokusundan evlerimizin pencerelerini açamıyoruz. Peki bu çayın kokusunu da mı yekliller almıyor. Pis koku kendilerini rahatsız etmiyor mu? Şimdi bakıyoruz herkes farklı şeyler anlatıyor. Birisi çıkmış yok su bulanık akıyor ondan olmuş. Peki biz sorarız Cumhuriyet Köyü (Kamasor) köprünün diğer tarafıda bulanık akıyor. Diğer tarafta neden balıklar ölümyor da Paşaçayır tarafında ölüyor? Aynı çay değilmi? İki tarafta bulanık akmıyor mu? Bir tarafta balıklar atlarken, diğer tarafta balıklar neden ölüyor? Yetkliler neden duyarsız? Bugün yarın çocuklarımız veya kendimiz rahatsılanırsak sorumlusu kim olacak?” diye tepki gösterdiler.

“YETKLİLER BALIK ÖLÜMLERİNE NEDEN OLAN ASIL SEBEBİN NE OLDUĞUNU NEDEN ARAŞTIRMIYORLAR?”

Kars’ta yaşanan ve herkesi rahatsız eden balık ölümlerinin asıl sebinin ne olduğunu yetkililerin araştırmadığını ifade efade eden vatandaşlar; “Kars Çevre ve Orman Bakanı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanları geldi. 2 bakanda balıkların ölümleri hakkında açıklama yapmadı. Biz AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’tan bu konunun üzerinde durmasını istiyoruz. Böyle bir şey olur mu? Binlerce balık ölüyor. Kars Çayı pis kokuyor. Suya el sokulmuyor? Yetkililer ise hiçbir şey olmamış gibi hareket ediyor. Asıl sorunu bulacaklarına bahane üretiyorlar. Biz Kars Valisi’nden de bu konuyla ilgili kapsamlı açıklama bekliyoruz. Balıkların neden öldüğü belli iken, farklı şeyler söylenerek Kars Çayı’nın kirlenmesine neden musade ediliyor. Kars Çayı’ndaki balık ölümleri ve pis kokuyla ilgili gerekli açıklamaların yapılarak kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz” diye konuştular.

Öte yandan Kars Çayı'nda meydana gelen toplu balık ölümleri sonrası binlerce balık temizlenmeyince kokmaya başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.