1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Harun Kolçak Hayatını Kaybetti
Harun Kolçak Hayatını Kaybetti

Harun Kolçak Hayatını Kaybetti

Pop müziğin efsane isimlerinden Harun Kolçak (62) akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

A+A-

Pop müziğin efsane isimlerinden Harun Kolçak (62) akşam 22.45’te hayatını kaybetti. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı, öğle saatlerinde aşırı kusma şikayetiyle Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. 18.00 gibi fenalaşıp yoğun bakıma kaldırılan sanatçı, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. 

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Harun Kolçak'ın doktoru Oktar Asoğlu, “Harun Kolçak yaşam savaşını kaybetmiştir yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen… Bütün sevenlerinin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun. Prostat kanseri ile ilgili görmüş olduğu teravi süreci vardı. Genel olarak vücudun iflasıyla ilgili bir durum. Son yıllarını çok iyi şekilde geçirdi. Bütün sevenleri arkadaşları dostları hepsi burada. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

“HERKESİN ÇOK SEVDİĞİ BİR MÜZİSYENDİ"
Harun Kolçak'ın yakın dostu sanatçı Çelik ise çok üzgün olduğunu belirterek,ö Ben çok üzgünüm. Çok fazla birşey söyleyemeyeceğim. Ülkeye çok güzel şarkılar yapmış, her zaman güzelliklerle dolu naif müzisyen kardeşimizdi. Herkesin çok sevdiği bir müzisyen. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Bütün ülkemin başı sağolsun. Bir hafta yada on gün tam hatırlayamıyorum bundan önce bir daha hastaneye yatmıştı o zaman görüşmüştük. Dün hastaneye gelmiş bugün de vefat etmiş.Allah rahmet eylesin. Bütün ülkemin başı sağolsun. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ
Harun Kolçak'ın prodüktör arkadaşı Polat Yağcı ise, "Cenazesi Cuma günü öğlen namazında Teşvikiye'den kalkacak. İkindi namazında da Bursa Gemlik'te Gemlik Mezarlığı'nda defnedilecek" dedi. 

ÜNLÜLERDEN HARUN KOLÇAK MESAJI
Ünlü isimler, 62 yaşında hayatını kaybeden şarkıcı Harun Kolçak için başsağlığı mesajı yayımladı. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı Harun Kolçak, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Sanatçının ölümünün ardından ünlü isimler sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı. Sosyal medyada Harun Kolçak ile ilgili yapılan bazı paylaşımlar şöyle:

  • Metin Feyzioğlu: Harun Kolçak'ın hayatını kaybettiğini öğrendim. Değerli bir insandı. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar diliyorum.
  • Hadise: Çok üzgünüm. Yaşam enerjini hep hatırlayacağım. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.
  • Gülben Ergen: Her ölüm erkendir ama senin gidişin bizi çok eksik bıraktı çok #HarunKolçak
  • Emre Aydın: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.Çok üzüldüm ışıklar içinde uyusun.
  • Ebru Gündeş: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Çok üzüldüm, ışıklar içinde uyusun.
  • Işın Karaca: Harun Kolçak'ın ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Çok üzüldüm ışıklar içinde uyusun.
  • Doğa Rutkay: Güzel yürekli, duyarlı bir insandın. Çok iyi bir insandın. Mekanın cennet, toprağın bol olsun.
  • Yonca Evcimik: Harun Kolçak... Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Çok üzüldüm.
  • Hande Yener: Erken vedanla bizleri üzdün. Nur içinde yat sevgili Harun.
  • Hakan Altun: Allah rahmet eylesin, mekanın cennet olsun güzel yürekli insan.

Galatasaray Kulübü: Türk Pop Müziği'nin önemli değerlerinden Harun Kolçak'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

‘EN GENÇ GÜNÜ’

Altı gün önce doğum gününü kutlayan şarkıcı, “Bugün gelecek yıllarımın en genç günündeyim” diyerek sosyal medyaya not düşmüştü.   

SON PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Harun Kolçak'ın son tweet'i olan "Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor." hayranlarını üzdü.

Kolçak'ın 4 Temmuz günü yazdığı "Saçımı, başımı, yediğimi, içtiğimi, kısaca beni unutun, müziğimi dinleyin, şarkılarıma eşlik edin, bu yeter..." mesajı da ölüm haberinin ardından çok sayıda paylaşım aldı.

Kolçak, vefat etmeden 4 gün önce doğum gününde doktoru Prof. Dr.  Oktar Asoğlu ile çektiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı. Kolçak'ın son paylaşımı da bu oldu.

"TÜRK HALKININ BAŞI SAĞOLSUN"

Vefat haberini canlı yayına bağlanarak doğrulayan ve Kolçak'ın son fotoğrafına yer alan doktoru Asoğlu ise şunları söyledi:

Türk halkının ve herkesin başı sağolsun. Sevgili  Harun Kolçak'ı bugün kaybettik. Yarım saat kadar önce kaybetik. Kendisi uzun zamandır sürdürdüğü savaşı kaybetmiş bulunuyor. Bütün dostları bu süreçte onunla beraberdi. Ancak bazen yaşam savaşını insanlar her şeye rağmen sürdüremeyebiliyorlar. Ve şu an kendisini kaybettik.

HARUN KOLÇAK KİMDİR?

Harun Kolçak, (d. 15 Temmuz 1955, İstanbul) Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitarist. Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın oğludur.

Kariyeri

1955-1977: İlk deneyim

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977'de Erkin Koray'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

1978-1990

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç'tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası'nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991-Günümüz

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir. 1996’da Litvanya’da 13 ülkenin katıldığı “Müzikos Festivalis 96”da “En İyi İkinci Şarkıcı” seçilmiştir.

Kolçak, 2012'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer'in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen'in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

22 Haziran 2016 Çarşamba günü Harun Kolçak'ın hastalığı yeniden nüksetti. Acil olarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak yeni bir ameliyat geçirdi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan sanatçının yakın dostları tarafından Harun Kolçak'ın bilincinin açık olduğu fakat sadece gözüyle tepki verebilmekte olduğu bildirildi.

Diskografi

Albüm

  • Beni Affet (1991)
  • En Büyük Aşk (1993)
  • Yanımda Kal (1995)
  • Teslim Oldum (1998)
  • Yaşasın (2000)
  • Müzisyen (2006)
  • Yeniden Doğuyorum (2012)

Diğer çalışmaları

  • Dansa Çağrı - Zerrin Özer ile 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
  • Yeniden - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nda
  • Güzel Şeyler Söyle - Aşkın Nur Yengi ile 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
  • Keloğlan - Grup FM üyesi olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda
  • Bile Bile - Aşkın Nur Yengi'nin Sevgiliye albümünde düet (1990)
  • Benimsin - Aşkın Nur Yengi'nin Haberci albümünde düet (1997)
  • Duy Beni Dinle Beni 41 Kere Maşallah (2006)
  • Biri Var - Bendeniz'in Değiştim albümünde düet (2006)
  • Sebebim Yok - Egoist'in On albümünde düet (2007)
  • Pişmanım - Betül Demir'in Süper albümünde düet (2008)
  • Bir Gece - Çınar Vol. I (2008)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.