1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ANKA'dan 'Muharrem İnce' Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski AK Parti millevekilleriyle bir araya geldiği iftar yemeğinin ardından açıklama yaptı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de eski AK Parti millevekilleriyle bir araya geldiği iftar yemeğinin ardından açıklama yaptı.

“Her seçim önemlidir ancak 24 Haziran ayrı bir öneme sahip” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’dan sonra bu ülkede artık hiçbir şeyin eskisi gibi gidemeyeceği bir kez daha ortaya çıktı. MHP’nin desteğiyle ülkemizin yönetim sistemini kökten değiştirmeye yönelik bir anayasa değişikliği yaptık. 16 Nisan’da kabul edilen bu değişimle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçme kararı aldık. Dolayısıyla 24 Haziran seçimleri herhangi bir seçim değildir” dedi.

‘DİĞER İTTİFAK YÖNETİME TALİP DEĞİL’

Cumhur İttifakı’nı kurduklarını hatırlatan Erdoğan ”Diğer ittifaktaki her parti ayrı cumhurbaşkanı adayı çıkardılar. Böylece bu ittifakın ülke yönetimine talip olarak değil taktik bir amaçla kurulduğu ortaya çıktı. Milletimizin karşısına riyasız, hesapsız, kitapsız bir şekilde çıkıyoruz. Muhalefet partileri kendi aralarında o kadar çok alavere dalavereye girmiş ki biz takip etmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

Döviz kurlarındaki yükselişe değinen Erdoğan, “Ülkemizde kurda yaşanan kısmi dalgalanma kesinlik Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle uyumlu değildir. Türkiye geçtiğimiz yıl yüzde 7,4 büyüyen hala bu düzeyde büyüme eğilimini sürdüren bir ülkedir” dedi. Kur dalgalanmalarının küresel nedenleri olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

ÜSTESİNDEN GELİNEMEYECEK BİR SORUN YOK 

“Döviz kurunun yükselmesinin sebeplerini doğru tespit etmek gerekir. Her şeyden önce kurdaki dalgalanma sadece ülkemizle ilgili değildir. Küresel düzeyde yaşanan bir sorundur. Gelişmekte olan ülkelerde bunun etkisi daha fazla hissedilmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminden, sınır ötesi harekatlarına kadar her konuda yalnız bırakılan Türkiye, benzer bir durumla karşı karşıyadır. Bir kez daha söylüyorum: Finans piyasalarındaki gelişmelerin ekonomimizin gerçekleriyle bir ilgisi yoktur. Bununla birlikte ortada üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı da yoktur.”

KISA VADEDE DALGALANMAYI KESECEK İMKANLARA SAHİBİZ 

“Ekonomi yönetimi içinde farklı düşünen arkadaşlarım olabilir. Milletimizi huzursuz etmeye yönelik dedikodulara kimse itibar etmesin. Türkiye olarak makro finansal istikrarı önemsiyoruz. Seçimin ardından enflasyonu indirmek ve cari açığı azaltmak için kesinlikle çok daha farklı bir şekilde gereken tedbirleri devreye sokacağız. Kısa vadede kurdaki dalgalanmanın önünü kesebilecek imkanlara da sahibiz.”

MALİ DİSİPLİN SÜRECEK 

“Türkiye serbest piyasa ekonomisini tüm kurallarıyla ve kurumlarıyla uygulayan bir ülkedir. Bugün olduğu gibi yeni yönetim sisteminde de para politikalarında küresel yönetişim ilkelerine bağlı kalmayı sürdüreceğiz, ama küresel yönetişim biçimlerinin de ülkemizi bitirmesine müsaade etmeyeceğiz. Özellikle mali disiplin süreceğinden, finansal istikrarının gereğinin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.”

DÖVİZİ YER PARAMIZA TERCİH ETMEYİN

“Ben tüm halkıma, tüm vatandaşlarıma sesleniyorum: Lütfen kendi yerli paranızı dövize değişmeyin. Yerli paramızla hareket etmeye devam edelim. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur. Eğer buna sahip çıkarsak yarınlar bizim için çok daha farklı olacaktır. Bugüne kadar pek çok badireyi atlatmış olan Türkiye, Allah’ın yardımı ve milletimizin de desteğiyle bu meselenin üstesinden gelecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yerli Para Çağrısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler