1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Mhp’li Öztürk, Kandil’e Sert Çıktı
Zana Mecliste Açlık Grevine BAŞLADI

Zana 'Meclis'te Açlık Grevine BAŞLADI

Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki odasında süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

A+A-

Diyarbakır milletvekili Leyla Zana, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki odasında süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Cezaevlerinde devam eden açılık grevlerine ilişkin milletvekillerinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine Diyarbakır milletvekili (bağımsız) Leyla Zana da katıldı. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Ahmet Türk, Zana’nın Meclis’e mesaj vermek için açlık grevini Meclis’teki odasında sürdüreceğini söyledi.

Zana ilk olarak odasında, BDP milletvekilleri Murat Bozlak, Altan Tan, İbrahim Binici ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk'le bir araya geldi. Zana’nın açlık grevine başlamasıyla ilgili bir açıklama yapan Türk, Zana’nın açlık grevine bugün itibarıyla başladığını söyledi.

Türk, "Sürecin kolaylaşması, diyalog ortamının oluşturulması için bugün açlık grevine gitme kararı almıştır. Sayın Zana Meclis'e, topluma mesaj vermek için TBMM'deki odasında açlık grevini başlatma kararı aldı. Bizler de arkadaşımızın aldığı bu kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.

"Nefsimizi düzeltmeye ihtiyacımız yok"

Zana’nın açlık grevinin süresiz-dönüşümsüz olduğunu söyleyen Türk, "Sağlığı iyi değil, bu nedenle girmemesini istedik; ısrar da ettik. Ama kendisi kararlı. O iradeye de saygılıyız" dedi.

Türk, Erdoğan’ın tahrik edici üslubunun gün geçtikçe çözüm yönündeki umutları azalttığını belirterek, "Rejime ihtiyacımız yok, nefsimizi düzeltmeye de ihtiyacımız yok. Yıllarca verdiğimiz mücadeleyle kendimizi ispat etmişiz. Bedel ödemekten de çekinmemişiz. Sorunları çözmesi gereken Başbakan böyle konuşmamalıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.