1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harmankaya Kanyonu Tabiat Parkı’nda Fidan Dikimi Yapıldı
Van Erciş'te Katliam PROTESTOSU

Van Erciş'te Katliam PROTESTOSU

Erciş'te toplanan bir grup anne ve 4 çocuğunun vahşice öldürülmesi sonrası eylem yaptı..

A+A-

Erciş'te toplanan bir grup anne ve 4 çocuğunun vahşice öldürülmesi sonrası eylem yaptı: 'Devlet Katili Koruma'

Erciş'in Çelebibağ Beldesi'nde anne ve 4 çocuğunu öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmalar devam ederken, 500 kişilik bir grup, İlçe Jandarma Komutanlığı binası önünde toplanarak "Devlet Katili Koruma" diye slogan attı. İlçe Kaymakamı Ramazan Fani ve BDP İlçe Başkanı Ramazan Alver'in uyarılarıları da etkili olmayınca çevik kuvvet ekipleri müdahale ederek kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

SÖYLENTİ İLÇEYİ KARIŞTIRDI
Anne ve 4 çocuğunun katillerinin bulunduğu ve bunların da jandarmada tutulduğu söylentisi ilçeyi karıştırdı. Bunun üzerine bir araya gelen yaklaşık 500, yürüyerek İlçe Jandarma Komutanlığı binası önüne geldi. Kalabalık burada "Devlet Katili Koruma" sloganları atarak suçluların kendilerine verilmesini istedi. Gerginliğin artaması üzerine BDP İlçe Başkanı Ramazan Alver, kalabalığın yanına gelerek dağılma uyarısında bulundu. Alver, kendisine jandarma tarafından bilgi verildiğini, şimdilik her hangi bir şüphelinin gözaltında bulunmadığını, bu yüzden de dağılmaları gerektiğini söyledi. Ancak kalabalık uyarıyı dikkate almayarak eylemlerini sürdürdü.

Gerginliğin trmanması üzerine çok sayıda çevik kuvvet polisi olay yerinde tedbir alırken, İlçe Kaymakamı Ramazan Fani'de olay yerine gelerek toplumsal müdahale aracının megafonundan kalabalığa seslendi. Kaymakam Fani, henüz hiç bir şüphelinin alınmadığını soruşturmanın rahat bir şekilde yapılması için kalabalığın dağılmasını istedi.

Kaymakam Fani'nin uyarılarına rağmen kalabalık eylemini sürdürünce polis kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Gruptaki bazı kişiler polisze taş attı. ancak polis ikna yöntemini kullanarak kalabalığı dağıttı. Polisin yoğun bir çaba sarf ettiği de gözlendi. Kalabalık bu çabalar üzerine sessiz bir şekilde beklemeye başladı.

KAYMAKAM FANİ AÇIKLAMA YAPTI
Olayların yatışması üzerine İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, açıklamalarda bulunrdu. Fani, "Şimdiye kadar şüpheli sıfatılyla kimseyi almadık. İfadesi alınan 10'dan fazla kişi oldu. Annenin hamile olduğu bilgisi doğru değil. 2 kızla ilgil de sonuçlar çıktı. Malatya daki sonuçlara göre, tecavüz olmadığı anlaşıldı. Her ihtimale karşı Malatya'ya göndermiştik. Onlarda yola çıktı geliyorlar. Vatandaşlardan isteğimiz soruşturmanın sağlıklı yapılımsı için bize yardımcı olmaları. Yanlız şu ana kadar şüpheli sıfatıyla hiç kimse alınmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.