1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bodrum Belediyesi Dilek Öneri Ve Şikayet Formları Toplanıyor
Urfada Gösteri ve Yürüyüşlere YASAK!

Urfa'da Gösteri ve Yürüyüşlere YASAK!

Urfa'da toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklamaları, çadır kurma, stand açma vb. türdeki etkinlikler yasaklandı.

A+A-

Urfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklamaları, çadır kurma, stand açma vb. türdeki etkinlikler yasaklandı.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bu yıl 63'üncü yaş günü kutlamalarına izin verilmeyeceği yönündeki İçişleri Bakanlığı kararı Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu.

Urfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"PKK/KCK terör örgütü elebaşının sözde doğum günü etkinliğine dair 31 Mart-8 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stand açma vb. türdeki tüm etkinlikler İçişleri Bakanlığının 27/03/2012 tarih ve 69286 sayılı yazılarıyla yasaklanmıştır."

30 kontrol noktası oluşturuldu

Alınan karar sonrası polis ve jandarma, Urfa'nın giriş ve çıkış noktaları ile kent merkezinde 30 uygulama noktası oluşturdu.

Oluşturulan noktalarda kente gelen tüm araçlar ve vatandaşların kimlik kontrolünden geçirilmesine başlandı. Güvenlik güçlerinin özellikle 3 Nisan'dan itibaren Öcalan'ın doğum günü kutlaması için kente gelecek olanlara izin vermeyeceği bildirildi.

2009 yılında, kutlamaların yasaklanmasının ardından iki kişinin güvenlik güçlerince öldürüldüğü kutlamalara, 2010 ve 2011 yılında izin verilmiş ve on binlerce kişi olaysız bir şekilde Ömerli (Amara) Köyü'ne giderek Öcalan'ın doğduğu evi ziyaret etmişti.

Haberin İlişiği

'Amara Yürüyüşü' Yarın BAŞLIYOR

Urfa'da her türlü, toplantı, gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları ve çadır kurma gibi etkinliğin yasaklanmasına ilişkin "Kürtler Newroz'da sergilediği direnişi Amara'da da sergileyecek" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüti PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bu yıl 63'üncü yaş günü kutlamalarına izin verilmeyeceği yönündeki İçişleri Bakanlığı kararı Urfa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya ilişkin olarak, "Kürtler Newroz'da sergilediği direnişi Amara'da da sergileyecek" dedi.

Bu karara karşın PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da Tutuklu ve hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) öncülüğünde düzenlenecek "Amara Yürüyüşü" için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

Yürüyüş ile ilgili bilgi veren BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 4 Nisan'ın Kürt halkı için yeniden doğuş anlamı taşıdığını ve Kürt halkı için büyük bir önem arz ettiğini belirterek, Kürt halkının bir bütün olarak 4 Nisan'a hazırlandığını söyledi. Diyarbakır halkının 15 Şubat'tan bu yana alanlarda olduğunu ve iradesini ortaya koyduğunu belirten Zümrüt, çeşitli gerekçelerle yasaklanan 8 Mart ve 2012 yılına damgasına vuran Diyarbakır Newroz'unda Kürt halkının gösterdiği direnişle yasakları kaldırdığını ve Newroz'u büyük bir coşku ile kutlandığını hatırlattı. Zümrüt, "Kürt halkı Diyarbakır Newrozu'nda sergilediği direnişi Amara'da da sergileyecek" dedi.

Diyarbakır yarın yola çıkıyor

Yürüyüş için Diyarbakır'da 3 Nisan günü yola çıkacaklarını ifade eden Zümrüt, 400'ün üzerinde araçla Amara'ya gideceklerini söyledi. Zümrüt, "Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe binası önünde araçlar saat 09.00'da hareket edecek. Urfa yolu üzerinde bulunan Ava Petrol'de bir araya gelinecek ve konvoy halinde gidilecektir" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.