1. HABERLER

  2. Tiyatrocular Bozkuş'u PROTESTO ETTİ
Tiyatrocular Bozkuş'u PROTESTO ETTİ

Tiyatrocular Bozkuş'u PROTESTO ETTİ

Kars'ta 'Yolumuzu Bulalım' tiyatro oyunun ardından Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve yetkililer protesto edildi.

A+A-
Kars Şehir Tiyatrosu'nun kapatılması, Karslı sanatçıları isyan ettirdi. Tiyatrocular kütüphanede prova yapıyor.
Sanat yönetmeni İsrafil Parlak, Kars Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kapatılmasıyla birlikte provalarını kütüphanede yaptıkları oyunu büyük uğraşlarla sahnelediklerini söyleyerek, “Başta Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş olmak üzere bütün yetkililere tiyatroyu kapattıkları için teşekkür ediyorum” diyerek protesto etti.
Ali Erdoğan’ın yazdığı, Yönetmenliğini Buluş Oygur, Genel Sanat Yönetmenliğini İsrafil Parlak’ın yaptığı 8 kişilik, tek perdelik “Yolumuza Bakalım” adlı tiyatro oyunu Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salon’da sahnelendi.
Salonu tıka basa dolduran Karslıların pür dikkat izlediği oyun 1.5 saat sürdü. Oyunu 7’den 70’e yaklaşık 350 kişi izledi. Seyirciler arasında ön koltukta oturan 80 yaşındaki Nebat Beytüzün ilgi odağı oldu. Torunu Dilşat Oygur’un da sahne aldığı oyunu zevkle ve gururla izleyen Nebat Nine gazetecilerin sorularını da güçlükle cevapladı. Hayatı boyunca bir çok kez tiyatro oyunlarını izlediğini söyleyen Nebat Nine, torunu Dilşat’ın oyununu da ilk defa izlediğini söyledi. İki kişinin yardımıyla güçlükle yürüyen ninenin tiyatro tutkusu ise herkesin dikkatini çekti.
Oyunun sona ermesiyle birlikte bir konuşma yapan Tiyatro Yönetmeni İsrafil Parlak, 1999 yılından bu yana hizmet veren Kars Şehir Tiyatrosu’nun kapatılmasıyla büyük güçlükler çektiklerini söyledi. “Yolumuzu Bulalım” adlı oyununun provalarını da kütüphanede yaptıklarını belirten Parlak, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle zar zor izin alıp oyunu sahnelediklerini anlattı. Duruma içerlenen Parlak, “27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü hepinize kutlu olsun. Daha düne kadar Kars Belediyesi Şehir Tiyatrosu 20 yıldır oyunlarını 27 Mart günleri mutlaka sahneye koymuştur. Ama bu yıl kapatıldı. Ben fazla konuşmak istemiyorum. Kapatanlara saygı sunuyorum. Onların inadına yine oyunumuzu sahneye koyduk. Gelecek yıl yine koyacağız. Bu oyunu da sahneye koyarken inanın prova bile yapamadık. Kütüphanemizde çalıştık. Onun için de sürçü lisan eylediysek affola. Ancak bu kadar yapabildik. Buradan Belediye Başkanına ve bütün yetkililere tiyatroyu kapattıkları için çok teşekkür ediyorum. Güçleri yetemeyecek zaten. Sağ olsunlar, bize bu ender ve derin fikri verdikleri için çok çok teşekkür ediyorum. Her zaman tiyatro var olacaktır. Hepinize saygılar sunuyorum.” diye sitem etti.

Tiyatro Provası Kütüphane'de Haberi


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
4 Yorum