1. HABERLER

  2. Kars'ta ALİA Filmi Çekimleri Yapılıyor
Silah Ruhsatına Heyet Raporu ŞART

Silah Ruhsatına Heyet Raporu ŞART

Meclis'te alt komisyondan geçen Yeni Silah Yasası'nda çok tartışılan maddeler revize edildi. Tek doktor düzenlemesi geri çekildi.

A+A-
Meclis'te alt komisyondan geçen Yeni Silah Yasası'nda çok tartışılan maddeler revize edildi. Tek doktor düzenlemesi geri çekildi.
Silahlanmayı kolaylaştıracağı endişesi nedeniyle tartışmalara yol açan yeni Silah Yasası, TBMM İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edildi. Alt komisyon taslak metinde çok tartışılan ve askerle polisi karşı karşıya getiren Emniyet ve MİT'e ağır silahlar ithal etme yetkisi veren maddeyi askerin istediği şekilde değiştirdi.
Askerler, eskisi gibi komutanlıklarından ruhsat alabilecekler, ancak ruhsatın bir kopyasını İçişleri Bakanlığı'na gönderecekler. Emniyet ve MİT ise hafif silahları eskiden olduğu gibi İçişleri Bakanlığı, ağır silahları ise yine Milli Savunma Bakanlığı aracılığıyla ithal edebilecekler. Tasarıda, kişilere silah ticareti ve ithali getiren madde de askerin 'kimyasal ve biyolojik silahlar ithal edilirse nasıl denetlenecek' itirazı doğrultusunda AKP'li üyelerin de desteğiyle kabul edildi. Silah ruhsatı almak için gerekli sağlık raporunda tek doktorun yeterli olması kararından da dönüldü. Eskiden olduğu gibi tam teşekküllü hastaneden heyet raporu alınarak ruhsat başvurusu yapılabilecek. Düğün, maç magandaları ile bazı eski ve yeni milletvekillerinden 1 yıldan fazla hapis cezası alanlar, 4 kişilik kurul uygun görürse ruhsat alabilecek. Ancak, TCK'nin 174 (tehlikeli madde bulundurma satma), 213 (silahla tehdit) ve 214'üncü (suç işlemeye tahrik) maddelerinden hüküm giyenler yine ruhsat alamayacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.