1. HABERLER

  2. Genç Öğretmen Satırla ÖLDÜRÜLDÜ
Siirt'te Taciz ve Tecavüze PROTESTO

Siirt'te Taciz ve Tecavüze PROTESTO

Siirt ve Pervari İlçesi'nde çocuklara yönelik tecavüz olayını protesto etmek için sivil toplum örgüt temsilcileri tarafından düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte olayın örtbas edilm

A+A-
Siirt ve Pervari İlçesi'nde çocuklara yönelik tecavüz olayını protesto etmek için sivil toplum örgüt temsilcileri tarafından düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Yürüyüşte olayın örtbas edilmemesi istenirken, kitlenin uzun süre "Vali halka hesap verecek" sloganı atması dikkat çekti.
Siirt'te DİSK, KESK, TTO, Genel İş Siirt Şubesi, İHD ve MKM DER 2'si kardeş 7 ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik tecavüz olayını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. BDP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP PM Üyeleri Filiz Yılmaz, Kibriye Evren, Nezir Gülcan, KESK MYK Üyesi Songül Morsümbül, KESK Kadın Örgütleme Sekreteri Dilek Adsan, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Diyarbakır, Batman ve Mardin sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra binlerce kişi tecavüzü kınamak amacıyla Doğan Mahallesi Eruh Yolu üzerinde toplandı.
"Çocuklar geleceğimizdir geleceğimize sahip çıkalım" ve "Tecavüz kültürüne hayır" pankartlarını açan kitle, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında, "Taciz ve tecavüz istemiyoruz", "Cinsel istismara sıfır tolerans", "Biz geleceğiz gelecek bizim", "Çirkin olay örtbas edilmesin", "Çocuklarımızın dünyasını karartmayın", "YİBO'lar kaldırılsın her köye okul" ve "Sorumlular hesap versin" dövizleri taşınarak, sık sık "Vali halka hesap verecek", "Zihniyet yapıyor devlet koruyor", "Tecavüzü aşalım özgürleşelim", "Kadın yaşam özgürlük", "Suskun Siirt'i istemiyoruz" ve "Susma haykır yapanlar utansın" sloganları atıldı.
POLİS BARİKAT KURDU
Cumhuriyet Meydanı'nda 200 metre kala barikat kuran polisler, kitlenin yürüyüşünü engelledi. Yürüyüş için izin alınmasına rağmen Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirten emniyet yetkilileri, kitlenin tepkisinin artması üzerine yolu açtı. Burada kitle adına bir açıklama yapan Siirt Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Bilek, Siirt'te çocuklara yönelik cinsel istismarı kınadı. Bilek, bu olayın kamuoyu vicdanında mahkum olduğunu söyleyip, gelişmeler ile olayın tüm yönleri ile araştırılıp bir sonuca gidileceği kanaatini taşımadıklarını söyledi.
4 yıla yakın süren olayın bugün ortaya çıkmasının ciddi bir ihmal olduğunun altını çizen Bilek, "Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun da yaptığı inceleme neticesinde olaya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü istihbarat örgütünün ciddi bir zafiyeti ve ihmali vardır" diye konuştu.
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılınç ise, Siirt'e adını koymaktan bile rahatsız olunan bir olay meydana geldiğini belirterek, bu tür olayların sadece Siirt'te oluyor gibi bir tutum sergilendiğini dikkat çekti. Kılınç, "Bu olayda Siirt halkı, medya ve yine çocuklar günah keçisi seçildi. Suçluyu Siirt halkını göreceğine Siirt'te bir dönüp bakın, fakir, sosyal yaşam, göç sonucu getirilen yoksulluğun ve travmanın sonucuna bakın yeterdir. Bu olayın ortaya çıkarmak ve cezalandırılacağına medya ya bilgi vermemek ve suçlu görüldü" diye konuştu.
Polislerin, yürüyüş güzergahını tamamlamaya izin verilmemesine de tepki gösteren Kılınç, şu anda bu çirkin olayı protesto eylemini alkışlanacağına, polisin Anayasa'nın 34'ncü maddesi ihlal edildiğini söyledi.
Yapılan açıklamalardan sonra kitle, atılan sloganlarla dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.