1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Settar Kaya: Karslılar Kazansın !
Şehitler Ocak Ayında ANILACAK

Şehitler Ocak Ayında ANILACAK

97.si düzenlenecek 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı' 6, 7 ve 8 Ocak'ta düzenlenecek.

A+A-

97.si düzenlenecek 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı' 6, 7 ve 8 Ocak'ta düzenlenecek.

Kars Valisi Ahmet Kara, bu yıl 97. si düzenlenecek 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı' için 6, 7 ve 8 Ocak'ta program düzenleneceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Kara, önceki yıllarda olduğu gibi ilk gün, bir takım müsabaka yarışmalarının yapılacağını, 2. gün açılış konuşmaları, panel ve Sarıkamış Harekâtı ile ilgili Recep Ergül'ün ağıtlar programı düzenleneceğini, 3. günü ise yürüyüşün düzenleneceğini ifade etti.

Vali Kara, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Vali Yardımcısı Karahan Daştan'ın bu organizasyonu yürüttüklerini belirterek, "Şu an bereden atkıya kadar tüm işler halledildi. Geçen yıllardaki gibi yine dergimizi bastırıyoruz. Dergimizin adı şimdiye kadar 'Beyaz Hüzün'dü. Bunu değiştiriyoruz ve yeni adı, 'Şehadetin adı Sarıkamış' oldu." dedi.

Vali Kara, 'Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor' adını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da isteği ile değiştirdiklerini artık 'Sarıkamış Şehitleri ile Yürüyor' adı ile yürüyüşün gerçekleşeceğini hatırlattı.

Anma programının bu yıl Kafkas Üniversitesi ile koordineli olarak Sarıkamış Beden Eğitimi Yüksek Okulu Kampüsü'nde gerçekleştirileceğini kaydeden Kara, programa şu ana kadar iki bakanın sözlü davetlerine olumlu karşılık verdiğini bu isimlerin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in olduğunu, yakın zamanda Ankara'ya yapacağı ziyarette diğer bakanlara ve Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül'e davetiye götüreceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.