1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ayaklarıyla Resim Çizen Rabia Yardım Bekliyor
PKK-PYD Dayanışmasını SEYRETMEYİZ

PKK-PYD Dayanışmasını SEYRETMEYİZ

Başbakan Erdoğan, PKK-PYD dayanışmasına müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

A+A-

Suriye'de tampon bölge seçeneğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, PKK-PYD dayanışmasına müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan Suriye'deki gelişmeler üzerine açıklamasını yaptı.

Londra Olimpiyatları'nın açılışına katılmak üzere İngiltere'ye gideceği havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin bazı kentlerde yönetimi almaları üzerine yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Erdoğan PKK-PYD dayanışmasına müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

"Suriye'de terör örgütünün kamplaşmasına ve tehdit unsuru olmasına müsaade etmeyiz. PKK-PYD dayanışması ve yanlarına farklı oluşumları da almak suretiyle bir adım atmaya kalksalar dahi, bu konuda bizim bu işe müsamahayla bakmamız, bunu seyretmemiz mümkün değil."

Erdoğan Suriye Ulusal Kürt Konseyi'ni de eleştirerek Suriye'nin toprak bütünlüğünün parçalanmasını istemediklerini belirtti.

"PKK-PYD'nin hayali haritalarına eyvallah demeyiz. Suriye Ulusal Kürt Konseyi oluşturulması yanlış bir yaklaşımıdır. Suriye'nin toprak bütünlüğünün parçalanmasını, mezhepsel ve etnik çatışmaların başlamasını istemiyoruz. Kimse bizi tahrike bizi yönelmesin. Atılması gereken adımı atarız."

Erdoğan tampon bölge olasılığına da değindi.

Bunun da alternatifler içinde olduğunu anlatan Erdoğan sürece göre değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.