1. HABERLER

  2. PKK 5 Öğretmen ve 1 Korucu KAÇIRDI
PKK 5 Öğretmen ve 1 Korucu KAÇIRDI

PKK 5 Öğretmen ve 1 Korucu KAÇIRDI

PKK Elazığ'da dört öğretmen, Diyarbakır'da bir öğretmen ve Tunceli'de (Dersim) bir korucu kaçırdı.

A+A-

PKK Elazığ'da dört öğretmen, Diyarbakır'da bir öğretmen ve Tunceli'de (Dersim) bir korucu kaçırdı.

PKK, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde dört, Diyarabakır'da ise bir öğretmen ve Tunceli'de bir korucu kaçırdı.

Elazığ Valiliğinin açıklamasına göre, dört PKK'li dün (27 Eylül) Arıcak ilçesine bağlı Yoğunbilek Köyü İlköğretim Okulunda öğretmen ve ilçe merkezinde ikamet edip minibüs ile okullarına geliş gidiş yapan 8 öğretmen ile minibüs şoförünü kaçırdı.

Yaklaşık bir saat sonra kaçırılan kişilerden Özge Akman, Ayşe Harktı, Hadice Oğuz, Sevilay Yılmaz adlı kadın öğretmenler ile minibüs şoförü Ali Eren serbest bırakıldı.
Diğer dört erkek öğretmen Gökhan Yıldız, Abdullah Karan, İrfan Sarıkaya ve İsmail Yücel (vekil öğretmen) hala PKK'lilerin elinde.

Aynı gün PKK'liler Tunceli Pülümür'de bir köy korucusunu kaçırdı.

PKK'liler bir önceki gece (26 Eylül) de Diyarbakır Hazro İlçesi Çitlibahçe Köyü ilköğretim okulu lojmanından öğretmen Ahmet Ürün'ü kaçırdı.

PKK'nin elinde altı öğretmen var

22 Eylül'de de Diyarbakır Lİce'de öğretmen Mehmet Gözbaşı'yi kaçıran PKK'nin elinde şu anda toplamda altı öğretmen var. PKK'nin elinde temmuz ayından itibaren şu anda serbest bırakılmayı bekleyen iki asker, bir kaymakam adayı, iki şoför, beş korucu, dört şantiye işçisi, altı öğretmen toplam 20 kişi var.

İlgili Haberler...

Yüksekova'da silahlı saldırıda 1 kişi öldürüldü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan kimya mühendisi öldürüldü, saldırıda bir kadın da yaralandı.

Alınan bilgilere göre, Yüksekova da 23 Nisan Caddesi üzerinde eşi ile birlikte yürümekte olan kimya mühendisi Engin Yıldırım (31) kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Yapılan saldırıda, Engin Yıldırım ağır yaralanırken, yoldan geçen Hülya Kutlar ise bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.

Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Engin Yıldırım hastanede yaşamını yitirdi.

Sekiz Aylık Bebek Kurtarılamadı

Batman'da polis ve PKK çatışmasında arada kalarak yaşamını yitiren sekiz aylık hamile Mizgin Doğrul'un sezeryanla kurtarılan bebeği yaşamını yitirdi.

Batman'da polis ve PKK arasında çıkan çatışmada arada kalan sivil araçta ölen Mizgin Doğrul'nun karnındaki sekiz aylık bebek hayatını kaybetti.

Batman'da 26 Eylül'de polisler ve PKK'liler arasında çıkan çatışmada sivil araçta bulunan 35 yaşındaki sekiz aylık Mizgin Doğrul, altı yaşındaki kızı Sultan Doğrul hayatını kaybetmiş; 40 yaşındaki baba Talat Doğrul ve beş yaşındaki Şeyma Doğrul yaralanmıştı.

Sekiz aylık bebek sezeryanla kurtarılmıştı ancak iki gün yaşayabilen bebek bugün hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.