1. HABERLER

  2. Emniyetten Ahmet Yılmaz'a PLAKET
Özdemir Kardeşler Toprağa VERİLDİ

Özdemir Kardeşler Toprağa VERİLDİ

Batman-Hasankeyf karayolunun TPAO'ya ait Demirlipınar Köyü yakınlarında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Özdemir kardeşlerin cenazeleri toprağa verildi.

A+A-
Batman-Hasankeyf karayolunun TPAO'ya ait Demirlipınar Köyü yakınlarında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Özdemir kardeşlerin cenazeleri toprağa verildi.
BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Bu savaş her gün bir arkadaşımızı, dostumuzu, yoldaşımızı bizden alıyor. Biz birileri gibi çıkıp 'temizleyin buraları' deyip savaş naralarını atmıyoruz" dedi.
Batman-Hasankeyf Karayolunun 18. kilometresindeki TPAO'ya ait Demirlikpınar Köyü yakınlarında dün gece meydana gelen patlamada yaşamını yitiren kapatılan HEP'in Batman İl Başkanı Salih Özdemir, İHD eski Yöneticisi Sadi Özdemir ve Sıtkı Özdemir'in cenazeleri toprağa verildi. Özdemir kardeşlerin yakınları, BDP'li yöneticilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi tarafından morgdan alınan cenazeler, yüzlerce araçlık konvoyla Hasankeyf'e bağlı Meymuniye Köyü'ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirildikten sonra cenazeler defnedildi. Cenaze törenine aralarında BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, BDP'li bölge milletvekilleri ve belediye başkanları, Özdemir kardeşlerin babası Süleyman Özdemir'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Defin işlemlerinin ardından kitle mezarlıktan taziye çadırına doğru sessiz bir şekilde yürüyüş düzenledi.
Taziye evinde aileye başsağlığı dileklerinde bulunan ve konuşmakta zorlanan BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak, "Hepimizin yüreği yanıyor" dedi. Ölümün kaçınılmazlığına değinen Kışanak, "Ama böyle olmamalıydı. Biz bunu kabul etmiyoruz. Halkın yüreği ateş gibi yanıyor. Bu savaş her gün bir arkadaşımızı, dostumuzu, yoldaşımızı bizden alıyor. Ama çok şükür biz hala aklımızı vicdanımızı kaybetmedik. Biz birileri gibi çıkıp 'temizleyin buraları' deyip savaş naralarını atmıyoruz. Biz bu savaşı durdurun diyoruz" dedi.
Ardından konuşan Özdemir'lerin kardeşi Sabri Özdemir ise, ağabeylerinin 30 yıldır barış ve demokrasi mücadelesi yürüttüğünü, bu uğurda çok bedel ödediğini ve işkencelerden geçirildiğini belirterek, "Ama iradesini kimseye teslim etmedi. Yıllardır barış savunuculuğu yapan ağabeyime ödül olarak sadece kara bir mayın geldi. Acımız büyük ne diyeceğimi bilemiyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kışanak ve beraberindekileri Batman Bölge Hastanesi morgunda bulunan Av. Sedat Özevin'in cenazesini almak için taziye evinden ayrıldı. Taziye evi üç gün boyunca açık kalacak.
Bu arada, taziye çadırını Batman Valisi Ahmet Turhan ve askeri yetkililerin de ziyaret etmesi dikkat çekti.
Haberin Öncesi…

Batman'ın Güney Raman mevkiinde meydana gelen mayın patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.
Hasankeyf İlçesi'nde bulunan Güney Raman petrol sahasında meydana gelen patlamada kapatılan HEP'in Batman İl Başkanı Salih Özdemir, İHD eski Yöneticisi Sadi Özdemir, İHD Batman eski Şube Başkanı Sedat Özevi ve Sıtkı Özdemir yaşamını yitirdi.
Batman'ın Hasankeyf İlçesi karayolundaki Meymuniye boğazında bulunan Güney Raman petrol sahasında patlama meydana geldi.
Güney Raman petrol sahasında yangın çıktığını gören kapatılan HEP'in Batman İl Başkanı Salih Özdemir, İHD eski Yöneticisi Sadi Özdemir, İHD Batman eski Şube Başkanı Sedat Özevi ve Sıtkı Özdemir, yangını söndürmek için köy yolundan yangın bölgesine gitmek istedi. 4 kişinin bulunduğu aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada kardeş olan, Salih Özdemir, Sadi Özdemir ve Sıtkı Özdemir ile İHD Batman eski Şube Başkanı Sedat Özevi yaşamını yitirdi.
Yaşamını yitiren insan hakları savunucusu 4 kişinin cenazesi Batman Bölge Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayı duyan BDP ve İHD yöneticileri hastaneye akın etti. BDP'li il ve ilçe başkanları ile yöneticileri, İHD'li yöneticiler, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hastane önündeki bekleyişi sürerken, İHD kentte yas ilan etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.