1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM Güvenlik Konseyi'nde 'Gazze Tasarısı' Kabul Edildi
Moskova'da İntihar SALDIRISI

Moskova'da İntihar SALDIRISI

Rusya'nın başkenti Moskova'nın Domodedova havaalanında gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucunda en az 31 kişinin öldüğü bildirilirken bir bölümü ağır olmak üzere 130 kişi yaralandı.

A+A-
Rusya'nın başkenti Moskova'nın Domodedova havaalanında gerçekleştirilen intihar saldırısı sonucunda en az 31 kişinin öldüğü bildirilirken bir bölümü ağır olmak üzere 130 kişi yaralandı.
Dış hatlar terminatlinin bagaj alım bölümünde bugün akşam saatlerinde saat 18 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Görgü tanıklarının bir intihar bombacısının üzerindeki bombaları patlatması sonucunda yaşandığını ifade ettiği patlamada 31 kişinin öldüğü bildirildi.
ITAR-TASS haber ajansının geçtiği bilgilere göre Rus yetkililer şu ana kadar en az 130 kişinin yaralandığını açıkladı. Ancak ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Davos ziyaretini iptal eden Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ise Domodedova havaalanındaki saldırının arkasındakilerin mutlaka cezalandırılacağını söyledi.
Medvedev, "Twitter"dan yayımlanan mesajında, "Büyük ulaşım kavşaklarındaki güvenlik sıkılaştırılacak. Domodedova havaalanındaki saldırının kurbanlarının yasını tutuyoruz. Bunu organize edenler bulunacak ve cezalandırılacak" dedi.
Moskova'daki tüm havaalanlarında ve büyük ulaşım yerlerinde "özel rejime" geçilmesi talimatı verdiğini belirten Medvedev, "Tüm havaalanlarında, bağlantılı istasyonlarda ve ulaşım kavşaklarında özel bir rejim uygulanması gerekiyor. Ulaştırma Bakanı İgor Levitin ve İçişleri Bakanlığı'na FSB ile koordinasyon halinde gerekli tüm prosedürü yerine getirmeleri ve gerekli tüm adımları atmaları talimatı verdim" ifadelerini kullandı.
Olayın ardından Domodedova havaalanı uçuş trafiğine tamamen kapatılırken gazeteciler de dahil olmak üzere hiçkimsenin olay yerine yaklaşmasına izin verilmiyor.
Patlamanın gerçekleştiği terminalde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa bir süre içinde söndürüldü. Terminal bölümüne çok sayıda ambülans giriş çıkış yapıyor.
Rusya'da gerçekleştirilen intihar eylemleri söz konusu olduğu zaman gözler Çeçenistan'ın bağımsızlığı için mücadele veren İslamcı militanlara çevriliyor. 2010 yılının Mart ayında Rusya'nın Dağıstan bölgesinde iki kadın ihtihar eylemcisinin gerçekleştirdiği saldırıda da 40 kişi ölmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.