1. HABERLER

  2. Ozan Murat Çobanoğlu'na VEFASIZLIK
MHP Lideri Bahçeli ANİ'yi FETHEDECEK

MHP Lideri Bahçeli ANİ'yi FETHEDECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cuma namazını Ani Antik Kenti'nde kılacak.

A+A-
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cuma namazını Ani Antik Kenti'nde kılacak.
MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kars'a geleceğini söyledi. Aktaş, Türkiye'de bir alt kimlik oluşturulmak istendiğini, 'Türklük yani, Türkiye'de Türk yok, ama Türkiye'de bir alt kimlik vardır' imajının verildiğini ve Bahçeli'nin bu imajı kırmak için Kars'a geleceğini belirtti. MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne olursa olsun Cuma namazını Ani'de kılacağını ifade ederek şunları söyledi:
"Sayın Genel Başkanımız karar vermiş, orda namaz kılacağız, geriye dönüş olmaz. Biz yasal prosedürümüz hakkında ilgilileri bilgilendirdik. Dolayısıyla 1 Ekim 2010 Cuma günü Sayın Genel Başkanımız Kars'a gelecek, Ani'ye gideceğiz, Ne olursa olsun. Genel Başkanımızın başlattığı ve programını açıkladığı tarihte orada Cuma namazı kılınacaktır."
NEDEN ANİ'Yİ TERCİH ETTİ
MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Ani'yi tercih etmesindeki nedenin, Anadolu topraklarında ilk Cuma namazının Ani'de kılındığı ve Türkiye'deki siyasi atmosferinin sürekli değiştiği bir ortamda 'Türkiyelilik ve yeni bir Türkiye' kavramının ortaya atıldığı bir dönemde Kars, ve Ani'yi tercih ettiği vurgulandı.

40 BAŞKANLA BİRLİKTE GELECEK
1 Ekim 2010 tarihinde THY'nin tarifeli uçağı ile Kars'a gelecek olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, havaalanından direk Anı'ya geçecek. Bahçeli ile birlikte 40'a yakın İl Başkanı gelecek.
Ani'de Büyük Katedral (Fethiye Camii)'de Cuma namazı kılınması için MHP İl Başkanlığı'nca her türlü eksiklik giderildi.
İSLAM, TÜRKLÜK VE FETİH
Oktay Aktaş, “Kars’a geliş sebebi, 1064 yılında Anadolu’nun fethedilmesi sırasında Sultan Alpaslan 20 Ağustos günü Büyük Katedraldeki haçı indirerek ilk cuma namazını kılmıştır. Genel Başkanımızın burada cuma namazını kılmasını dünyaya ve Türkiye’ye yeni bir mesaj olarak algılıyoruz. Cuma hutbesi, ses düzeni, halıfleks serilmesi gibi sorunları giderip cuma namazının şartlarını yerine getireceğiz. Suyu araçlarla taşıyacağız. İmam ve müezzinimiz de var. Cuma namazı kılacağız. Cuma hutbesinde de özellikle İslam dini, Türk kültürü ve fetih üzerine konular ele alınacaktır. Sadece Türk Bayrağı dağıtacağız. Katılanlara orada bulgurlu etli pilav ikram edeceğiz. Bahçeli, aynı gün saat 18.00’de Spor Salonu’nda önemli bir konuşma yapacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
16 Yorum