1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İzmir’de Müzik Dolu Günler
Kürtçe Cumhuriyet Konseri VERİLDİ

Kürtçe Cumhuriyet Konseri VERİLDİ

Van'da cumhuriyetin 87. yıldönümü kutlamaları kapsamında sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi.

A+A-
Van'da cumhuriyetin 87. yıldönümü kutlamaları kapsamında sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi.
 
Van Valiliği, cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümünü bu yıl yine farklı etkinliklerle kutladı. Kürt kökenli sanatçı Nilüfer Akbal'ın sahne aldığı konser, TRT Şeş'ten de canlı yayınlandı. Kürtçe, Türkçe ve Zazaca şarkılar seslendiren Akbal'a, Beşyol mevkiindeki konser alanını ellerindeki Türk bayrakları ile dolduran vatandaşlar eşlik etti.
 
Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu ve Kerem Altun, vali yardımcıları Atay Uslu ve Murat Uzunparmak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, AK Parti Van İl Başkan Vekili Zahir Soğanda, kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı konserde Vanlı sanatçılar YYÜ İngiliz Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık, Yusuf Sahik, Nurhan Atmaca ve 'Bir Şarkısın Sen' programından tanınan Miraç Çağla da Türkçe ve Kürtçe türküler okudu. Sanatçı İkbal Akbal'a bir buket çiçek veren Vali Münir Karaloğlu, televizyon başındaki izleyicilerin ve konsere gelenlerin bayramını Kürtçe sözlerle kutladı.
 
Kürtçe konuşmanın ardından bir de Türkçe konuşma yapan Vali Karaloğlu, "Bu topraklardaki en önemli kazanımımız cumhuriyettir. Bunun da kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız, başı dik olarak yaşayabiliyorsak bunu cumhuriyete ve onun kurucularına, atalarımıza borçluyuz. Onun için cumhuriyetimizi bütün özellikleriyle, demokrasisiyle, laikliğiyle, sosyal-hukuk devletiyle korumalıyız. Bu konserin Van'dan canlı olarak yayınlanmasında emeği olan başta TRT'nin üst düzey yöneticilerine, TRT Şeş yöneticilerine ve sahne alan başta Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
TRT Şeş'ten canlı yayınlanan konserine devam eden Nilüfer Akbal, vatandaşlardan gelen istek parçaları da seslendirdi. Konser sonunda yaklaşık 15 dakika süren havaifişek gösterisinin ardından etkinlik sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.