Kılıçdaroğlu Hakkında SORUŞTURMA !

Kılıçdaroğlu Hakkında SORUŞTURMA !

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla soruşturma başlattı.

TRT Haber'in haberine göre, hakkında soruşturma açılan Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Kasım ayında Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'ne “toplama kampı” derken, mahkeme heyetiyle ilgili ise, ''Onlara yargıç demeyi içime sindiremiyorum'' demişti.

Bu açıklama üzerine soruşturma başlatan Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören, mahkeme üyelerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs iddiasıyla Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açtı.

Eğer TBMM dokunulmazlığını kaldırırsa, Kılıçdaroğlu yargılanabilir.

Soruşturmaya gelen ilk tepkiler

Kemal Kılıçdaroğlu: "Beni de mi Silivri'ye götürecekler?"

Gürsel Tekin: "TBMM Başkanlığı CHP'lilerin dokunulmazlığını kaldırsın"

Deniz Baykal: Bir bu eksikti. Ana muhalefet partisinin genel başkanının Türkiye’de yaşanan sorunlar, sıkıntılar, karşısında dile getirdiği eleştirileri yargı yoluyla susturmaya teşebbüs etmek, öyle anlaşılıyor ki ileri demokrasi anlayışının geldiği aşamayı gösteriyor. ’Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek...’ Adil yargılamayı kimler etkiler? Hangi yöntemle etkiler? Nasıl etkiler? Bu Anayasamızın 138’inci maddesinde açıkça ifade edilmiştir. Yargıya kimsenin emir ve talimat vermeye yetkisi yoktur. Bu özellikle yetki ve iktidar sahiplerinin dikkat etmesi gereken bir konudur. Bir muhalefet partisi liderinin yargıya yönelik şikayetlerini emir ve talimat gibi anlamak mümkün değildir. Görevini yapıyor sayın Kılıçdaroğlu. Bunları söylemek, bir muhalefet partisi liderinin temel sorumluluğu, görevidir. Artık bu görev de yapılamaz hale gelirse, yargı tehdidiyle bu da susturulmak istenirse, bunun çok ağrı sonuçları olur. Üzüntü verici bir olay. Başta dediğim gibi bir bu eksikti. Her gün yeni bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. CHP de susturulmak isteniyor. Zaten CHP şikayetlerini yeterince duyurma imkanından yoksun. Şimdi, şikayet de etmeyin noktasına gelinmiştir. Acı bir manzara"

Mustafa Balbay: "Adil yargılamayı etkileme suçunun oluşabilmesi için öncelikle öncelikle adil yargılamanın olması gerekir. Tüm Türkiye’yi vicdanında bir mahkeme kurmaya ve Silivri yargılamalarının ne ölçüde adil olduğunu sorgulamaya çalışıyorum. Geç gelen, daha doğrusu ne zaman geleceği belli olmayan adalet, adalet midir? Masumiyet karinesinin yerini mahkumiyet karinesinin alması, adil yargılama mıdır? Akademisyenlerin, siyasetçilerin, gazetecilerin, polislerin askerlerin, avukatların faaliyetlerinden "Terör suçu" üretip kimi yayın organları aracılığıyla "yargılama sürerken terörist" ilan etmek adil yargılama mıdır? Tutuklu yargılamayı esas haline getirip hapishanelerde tecrit hücreleri oluşturmak adiş yargılama mıdır? Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet lideri olarak, yöneltilen suçlamanın tersine yargılamanın adil yapılması için çaba harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Bir siyasi parti liderinin görev ve sorumluluklarından biri budur. Bundan suç üretmeye girişmek yargının siyasete müdahalesidir. Öyle anlaşılıyorki tüm Türkiye’nin cezaevine dönüştürülmesi yetmedi; cezaevinin açık kısmında yer alanların da sesinin tümüyle kısılması isteniyor. Yargının içinde bulunduğu durumu demir parmaklıkların arkasından ve cezaevinin sınırları içindeki duruşma salonunda hüzünle izliyorum"

CHP sözcüsü Birgül Ayman Güler: "Diktatöryal gelişmelere direnen muhalefet hedef alındı. Toplumu biat ettirmek için CHP'yi hedef seçtiler. Özel yetkili mahkemelere hodri meydan diyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.