1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Tatlıses ve Perwer Erbil'de BULUŞTU
KARSOD ve Karsın Turizm DEĞERLERİ

KARSOD ve Kars'ın Turizm DEĞERLERİ

Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Kar's Otel Genel Müdürü Halit Özer, Kars'ın yaz ve kış turizmini değerlendirdi.

A+A-

Kars Oteller ve Lokantacılar Derneği (KARSOD) Başkanı Kar’s Otel Genel Müdürü Halit Özer, Kars’ın yaz ve kış turizmini değerlendirdi.

Halit Özer, Kars’ın yaz ve kış turizmini değerlendirerek, Kar’s Otel’in farkındalık oluşturan özelliklerini KARSOD’un turizme kazandırdığı artıları Kafkas Haber Ajansı’yla paylaştı.

DEĞİŞİM FARKINI GÖREBİLİYORUZ
İlk olarak KARSOD’un yapısıyla ilgili bilgi veren Özer, şunları söyledi: “Bizim derneğimiz 2008’de açıldı. Fahri Başkanlığını Kültür ve Turizm Bakanı yapıyor. 16 işletmemiz burada faaliyet gösteriyor. Otel, lokanta seyahat acentası, tur firması 42 tanesinin de bireysel üyeliği derneğimizde mevcut. 42 bireysel üyesi içerisinde Kafkas Folklor Dans Ekibi, Mahalli Folklor Ekibi, Basın ve Halkla İlişkiler, Bilgi İşlem gibi teknik elemanları da içinde bulunduran yapıya sahiptir. 2008-2012 arasında büyük bir değişim farkını görebiliyoruz. 2008 öncesi birliğimizin çatısı altında toplanmadan turizm oluşumuna bakıyoruz ve ardından da 2008’den sonraya bakıyoruz. İnanın önemli bir değişiklik var. Birlik ve beraberlik, kalifiyeli personel yetiştirmek, mevcut personele eğitim vermek, günübirlik turizm fuarlarına uluslararası fuarlara katılması, CD, broşür, afiş gibi durumlarda bir araya gelmesi, yerli ve yabancı turistlere kolaylıklar sağlaması gibi atılımları da var. 2008-2009’da bunların temelleri atıldı.

YENİ PROJELER YAPAR HALE GELDİK

Çok zorlu bir çalışmaydı. ‘Acaba olur mu?’ diye başladığımızda zamanla olduğunu gördük. İşletmelerimiz Birleşmiş Milletler, UNESCO, konsolosluklar gibi hibe kaynağı sağlayan projeler yapar hale geldi. Derneğimiz Birleşmiş Milletler’e üç tane proje yaptı ve başarı ile sonuçlandırdı. Kendi stratejik vizyon çalışmalarını tamamladı. Bunun katkısını gördük inşallah daha güzel şeyler göreceğiz. En kısa zamanda hedeflerimizden birisi kapasite geliştirme projeleri olacaktır. Aynı zaman da SERKA üyeliğimiz var, turizm koordinasyonluğuna yeni üyeliğimiz var. Kültür Turizm Bakanlığında işyeri ve işçi teftişleme üyeliğimiz var. TURSAB üyeliğimiz var. Durum itibariyle çok iyi yerlere gittiğini görüyoruz. Bu da çalışmalarla oldu. İşletmelerimizin yoğun çalışmasıyla oldu. Başarılı işyerlerinin birçok eli ama bir beyni olur. Beyin olarak Kars’ta toplandık, elleri ise bütün işletmeler olarak topladık.

DERNEĞİN AYAKTA KALABİLMESİ İÇİN ÜYELERE İHTİYAÇ VAR
Üyeler desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Hepsi ufku, zikri geniş insanlardan müdür ve işletme sahiplerinden oluşuyor. Yaklaşık bir haftadır toplu SMS sistemine geçtik. Bütün üyelerimizin gerek müşterilerine gerekse bize artık toplu SMS yoluyla daha rahat ulaşabiliyoruz. Gün geçtikçe ağacın filizlendiğini daha iyi görebiliyoruz. Yaz turizmi dolu dolu güzel geçti. Yüzde 80 oranında bir kapasite ile çalıştı üyelerimiz. Yerli ve yabancı turist sayılarında artış oldu. Kış sezonuna gayet başarılı gireceğiz. Kış sezonuna çok hareketli gireceğimizi umuyoruz

KAR’S OTEL BİRÇOK DÜNYAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Kar’s Otel birçok dünyaya ev sahipliği yaptı. Geçen 15-20 gün öce dünyanın en çok gezen adamını önemli bir misafirini ağıladık. Bütün dünyayı uzayı dahi gezmiş bir insan gelmediği yer Kars olmuştu. Kars’ta otelimizde konakladı burada katalog çekimleri yaptık. Bu katalog çekimlerinde gezdiği güzergahlarda dağıtacağını söylüyor. Kenan Doğulu, Ani için klip çekimlerine geldi. Bunun yanında film yönetmeni gibi birçok ünlüye ev sahipliği yapmıştır. Otelimiz 6 yıldır Türkiye’nin en iyi restorasyon edilmiş 10 oteli arasında seçildi. Kars’ın atmosferine, tarihi dokusuna uygun olduğundan gelen konuklar için daha çok tercih ediliyor. ‘Gel, gör, kendin bil’ şekli ile hareket ediyorlar. Daha sonra bakıyoruz ki internet sitesinde ya da gazete manşetinde, ya bir dergide broşür de, ya da tanıtıcı bir şekilde memnuniyetini ülke ile paylaşır hale geldi misafirimiz. Otelin konuştuğu özellik ise tarihi dokusu, taş yapısı, kapasitesinin önemli genişliğe sahip olması, tarihi dokusu içerisinde birçok medeniyeti barındırmasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.