1. HABERLER

  2. İnsanlık Anıtı İçin TAM TAM SESLERİ
Kars'ın Park Sorunu ve Trafik CEZALARI

Kars'ın Park Sorunu ve Trafik CEZALARI

Kars'ta araç parkı sorunu ve yanlış park eden sürücülere uygulanan cezai işlemler hızla devam ediyor.

A+A-
Kars'ta araç parkı sorunu ve yanlış park eden sürücülere uygulanan cezai işlemler hızla devam ediyor.
Kars'ta kavşak içerisine park eden sürücülere uygulanan cezai işlemler bile hatalı parkların önüne geçemiyor.
İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Günümüzde modern bir şehir görünümü kazanmanın en önemli göstergelerinden biri de, araç sürücülerinin araçlarını park ederken düzenli ve kurallara uygun şekilde hareket etmeleridir. Bilindiği gibi, kavşak içlerine yapılan hatalı parklar, trafik akışında tıkanıklığa yol açtığı gibi, yayaların can güvenliği açısından da önemli sıkıntılara neden olmaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 113. maddesinde kavşaklara 5 metre mesafe içinde park etmenin yasak olduğu açık bir şekilde belirtilmektedir.” denildi.
Açıklama şöyle devam etti: “Kavşak içlerine yapılan uygunsuz parklar, araçların dönüşünü zorlaştırıp trafiğin tıkanmasına neden olmakta, ayrıca yayaların da kavşaklarda bir kaldırımdan diğerine geçmelerini engellemekte ve can güvenliği açısından tehlike oluşturmaktadır. Dolayısıyla, böyle önemli bir konuda araç sürücülerinin daha dikkatli ve duyarlı davranmaları gerekmektedir. İl Emniyet Müdürlüğümüz Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin, mesai saatlerinin önemli bir bölümünü, kavşak içlerinde yapılan hatalı parklara müdahale ederek geçirmelerine rağmen, maalesef araç sürücüleri bu konuya gereken önemi göstermemektedir. Konu ile ilgili ekiplerimiz, anons etmek sureti ile uyarılarını yaptıktan sonra, hatalı park yapan araçların plakalarına gerekli cezai işlemleri uygulamaktadırlar. İl Emniyet Müdürlüğü olarak araç sürücülerinin bu konuya karşı daha duyarlı davranmalarını, araçlarını kavşak içlerine kurallara uygun bir şekilde park etmelerini, yayaların ise yaya kaldırımlarında paralel olarak karşıya geçerken daha dikkatli olmalarını istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.