1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türk Kargo Uçağı Bişkek’te Düştü
Karayılan, Kürt Festivalinde KONUŞTU

Karayılan, Kürt Festivali'nde KONUŞTU

İran tarafından yakalandığı iddia edilen Karayılan, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen 19. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne görüntülü olarak bağlandı ve 'İşte buradayım' dedi.

A+A-

İran tarafından yakalandığı iddia edilen Karayılan, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen 19. Uluslararası Kürt Kültür Festivali'ne görüntülü olarak bağlandı ve "İşte buradayım" dedi.

19. Uluslararası Kürt Kültür Festivali, Almanya'nın Köln kentindeki Rhein Energie Stadyumu'nda düzenlendi. İran tarafından yakalandığı iddia edilen Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yönetim Konseyi Başkanı Murat Karayılan Roj TV üzerinden görüntülü olarak festivale katılanlara seslendi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel ve Erol Dora, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek'in de katıldığı festivalin açılış konuşmasını Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM) Başkanı Yüksel Koç yaptı.

"İşte buradayım"

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) geçtiği habere göre Murat Karayılan'ın görüntülü konuşması, Roj TV tarafından canlı yayınlandı. "Yakalandı" haberleri üzerine ilk kez görüntüsü yayınlanan Karayılan, "Benim yakalandığımı söylüyorlar. Tüm yalancı basına söylüyorum, işte buradayım. İşgalciler devrimcileri teslim alamazlar. Bunu iyi bilin" dedi.
Tüm güçleriyle mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Karayılan, "Biz varız, arkamızda kimse yok, dağlarımız var, halkımız var. Bunu herkes bilsin. Biz her zaman da barışçıl çözümlere de açığız" dedi.

"Terörist kim?"

Yalanlarla, psikolojik ve özel savaşla bir yere varılamayacağını söyleyen Karayılan, Türk devletinin Kürt siyasetinde her şeyden önce yalanları terk etmesi gerektiğini ifade etti.

Son dört ayda dokuz çocuğun asker ve polisler tarafından öldürüldüğünü söyleyen Karayılan, "Avrupa Birliği'ne (AB), Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD), kendisine demokrasi yanlısı diyen herkese soruyorum: Terörist olan kim? Biz mi Türk devleti mi? Kim çocuk katilidir? Biz mi Tayyip Erdoğan mı? Her şey gözler önünde" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.