1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Söke Mhp’de Orhan Ateş Dönemi
Kamplumbağa Misali, Evi SIRTINDA

Kamplumbağa Misali, Evi SIRTINDA

Iğdır'da ikamet eden Memcik çifti ev yapmaya güçleri yetmedikleri için at arabası üzerine kurdukları iki gözlü bir barakada yaşıyor.

A+A-

Iğdır’da ikamet eden Memcik çifti ev yapmaya güçleri yetmedikleri için at arabası üzerine kurdukları iki gözlü bir barakada yaşıyor. Çevrede yürüyen ev olarak tanımlanan barikanın bir odası bakkala çevrilirken, diğer gözünde ise Memcik ailesi yaşıyor.

Iğdır merkeze bağlı Konaklı Mahallesi'nde yaşayan Memcik çifti, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle başlarını sokacak bir ev bulamayınca, ilginç bir çözüm geliştirdi. Kemal Sunal'ın "Gülen Adam" filminde yapılan yürüyen evin bir benzerini yapan Memcik ailesi, yaptıkları iki gözlü barakayı at arabası üzerine yerleştirdi. At arabası üzerinde evlerin çatılarında kullanılan eski sac ve demir parçalarından yapılan iki gözlü evin bir gözü mutfak, yatak odası, misafir odası, banyo olarak kullanılırken, aile tuvalet ve benzeri ihtiyaçlarını komşu evlerde karşılıyor. Diğer gözü bakalla çeviren aile, kışın gelmesiyle birlikte soba olmayan barakada sıkıntılı bir dönem geçiriyor.

‘Bizlerin yardımı yetmiyor’

Memcik ailesinin yaşadığı sıkıntılara şahit olan mahalle sakinlerinden Sedat Bulgay, mahalleli olarak aileye ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, "Ailenin durumu gerçekten çok kötü. Mahallemizde böyle bir komşumuzun olması bizleri çok etkiliyor. Elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu evi bile arkadaşları ona yardım ederek yaptı. Önümüz kış bunlar bu evde nasıl yaşarlar bilmiyoruz. Bunlara bir an önce yardım gelmesini bekliyoruz” dedi. Sıcak bir evlerinin olmasını isteyen Yeter Memcik, “Gücümüz bir ev yapmaya yetmedi. Bu evi dahi eşimin arkadaşları destek vererek gerçekleştirdi. Eşimin işi gücü yok. Ara sıra hamallık yapar ya da hurdacılık yapar. Biz bu yürüyen evimizden kurtulmayı ve gerçek bir ev sahibi olmayı çok istiyoruz. Ama maddi imkanlarımız buna elverişli değil. Yardım eli uzanmazsa bu imkansız olur” diye konuştu. Memcik, son olarak bir gözü bakkal olarak kullandıklarını ancak paraları olmadığı için toptancıdan malzeme alamadıklarını ifade etti.

‘Önümüz kış bebeğimi düşünüyorum’

Önlerinde kış mevsiminin olduğunu ve bebeklerinin üşütüp hasta olmasından korktuklarını belirten Memcik, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar yaz mevsimiydi. Havalar soğuk değildi. Şimdi ise kış aylarının başlamasıyla soğuyan hava bizlerin üşümesine neden olacak. Kendimizi değil yeni doğan çocuğumuzu düşünüyorum. Şimdiye kadar bebek yoktu. Bir yıldır yaşadığımız bu evde bu kış bebemiz de var. Kışlık yakacak alacak paramız yok. Bir elektrikli sobayla idare etmeye çalışıyoruz. Kendimize değil de bebeğimize bir şey olmasından korkuyorum. Yürüyen evimiz bir odadan bir salondan oluşuyor. Salonu zaten bakkal yaptık. Tek odamızı ise yatak odası mutfak ve banyo olarak kullanıyoruz. Tuvalet ihtiyacımızı ise dışarıda karşılıyoruz. Allah kimseye böyle zorluklar yaşatmasın. Ev demeye bin şahit. Umarım bu durumumuza vatandaşlar duyarlı olur da bizlere yardım elini uzatırlar.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.