1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. HADEP Kararında Türkiye HAKSIZ
Kafkasyadan Arıcılar Karsta BULUŞTU

Kafkasya'dan Arıcılar Kars'ta BULUŞTU

Kars'ta Güney Kafkasya bölgesindeki arıcıları bir araya getiren toplantı yapıldı.

A+A-

Kars'ta Güney Kafkasya bölgesindeki arıcıları bir araya getiren toplantı yapıldı.

Kars Simer Otel de düzenlenen toplantıya Kafkas ülkelerinden gelen arıcılar katıldı. Güney Kafkasya bölgesindeki arıcıları bir araya getiren toplantıda Abhazya, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Karabağ ve Osetya'dan gelen katılımcılar arıcılık, arı sağlığı ve bal pazarlaması gibi konuları masaya yatıracak birbirleriyle tecrübelerini paylaştılar.

İki gün boyunca devam edecek olan toplantıda konunun uzmanlarından alınacak teorik eğitimin yanı sıra Kars civarında faaliyet gösteren bazı arılıklar ve bal üretim işletmeleri de ziyaret edilecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kafkasya İş Geliştirme Ağı (CBDN) Türkiye Temsilcisi İhsan Karayazi, arıcılığı bir işbirliği aracı olarak değerlendirdiklerini, asıl amacın bölgedeki sosyal ve ekonomik ihtilafların çözümü noktasında çeşitli iş sektörlerinin kapasitelerini arttırmak ve bölgesel işbirliği pratiklerini desteklemek olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.