1. HABERLER

  2. Rahibe MEGAN FOX
İlköğretim Okulları Bilgi YARIŞMASI

İlköğretim Okulları Bilgi YARIŞMASI

Kars'ta İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışmasının finali yarın (Perşembe) yapılacak. Finalde 4 okul yarışacak.

A+A-
Kars'ta İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışmasının finali yarın (Perşembe) yapılacak. Finalde 4 okul yarışacak.
Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salondaki final; Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, İsmet Paşa İlköğretim Okulu ve Özel Çelik Başarı İlköğretim Okulu birincilik için mücadele edecek.

Diğer Eğitim Haberleri..
KUKLA TİYATROSU KARS’TA
Kars’ta Özel Sultan Alparslan Koleji ile Zambak Yayınları yetkili bayi tarafından ortaklaşa düzenlenen kukla tiyatrosu öğrencileri eğlendirdi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe değişik okullardan anaokulu öğrencileri ile ilk kademe öğrencileri katıldı.
Zambak Kukla Çocuk Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu etkinlikte, “Horhor ile Kıvırcık” kukla gösterisi yer aldı. Çocukların coşkulu tezahüratlarla programa katıldıkları ve neşeli dakikalar geçirdikleri gözlendi. Değişik yarışmaların da yapıldığı programda çocuklar, bir taraftan yarışma heyecanı yaşarken, diğer taraftan şarkı söylediler ve gönüllerince eğlenme imkânı buldular.
Zambak Kukla Çocuk Tiyatrosu yönetmeni, çocukların sevinçlerine sevinç katmaktan ve onların gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şimdiki çocukların çok şanslı olduklarını söyledi.
Özel Sultan Alparslan Koleji Müdürü Hüseyin Çelik Kars’taki çocukların ruhsal ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.

MİNİKLERİN İLK SERGİ HEYECANI
Kars’ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencilerinin bir yıl boyunca hazırladıkları el emeği sergisi büyük ilgi gördü. Ziyaretçilerin akın etmesi minikleri heyecanlandırdı.
GAMP İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri hazırladıkları yılsonu sergisini GAMP konağında açtılar.
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı resim ve el sanatları sergisinin açılışını Milli Eğitim Müdür Vekili Gökhan Altun yaptı.
GAMP Müdürü Şentürk Samgar serginin büyük bir emekle öğrenciler tarafından hazırlandığını söyledi. Samgar, öğrencilerin sergi için büyük emek verdiklerini ve çok titiz davrandıklarını söyledi. Samgar ayrıca, minik öğrencilerin kullanılmayan ve çöpe atılan malzemeleri kullanarak şaheserler ürettiklerini de ifade ederek öğrencilerini tek tek tebrik etti.
Sergiyi gezen ziyaretçiler ve öğrencilerin aileleri de öğrencilerin birbirinden güzel eserlerini ilgiyle izlediler. Aileler bir yandan da çocuklarının fotoğraflarını çekerek bu ilk sergi heyecanlarını ölümsüzleştirdiler.Okulun teknoloji tasarım dersi öğrencilerinin de eserlerinin bulunduğu sergi 2 gün açık kalacak.

EĞİTİME KERMESLİ DESTEK
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde SEYDER tarafından eğitime destek amacı ile kermes düzenlendi.
Sarıkamış’ta eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi açıldı.
Cumhuriyet caddesinde bulunan SAKADER binasında düzenlenen kermes açılışına Sarıkamış Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Abuoğlu, Ahmet Cengiz, Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Başhekim Hasan Abuoğlu ve Ahmet Cengiz’in açılışını yaptığı Kermes vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Özellikle Bayanların büyük ilgi gösterdiği Kermes’te Çeyizlik eşyalar ve yiyecekler sergilendi.
SEYDER Başkan Yardımcısı Mücahit İlbayi, SEYDER Yönetim Kurul üyelerinin aldığı karar ile Sarıkamış’ta eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla kıyafet, el örgüleri, yiyecek ve içecek kermesi düzenlediklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum