1. HABERLER

  2. Kağızman'ın Uzun Elması Pazara Çıktı
Iğdır'da 'Tam Gün Tasarısı'na Destek

Iğdır'da 'Tam Gün Tasarısı'na Destek

Iğdır Sağlık-Sen'den 'Tam Gün Yasa Tasarısı'na destek açıklaması.

A+A-
Sağlık-Sen Iğdır Şube Temsilcisi Fettah Eray Karadağ, 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın sağlık sistemi için olumlu yönleri olduğunu, olumsuz yönlerinin ise düzeltilmesi gerektiğini söyledi.
Iğdır Devlet Hastanesi bahçesinde toplanan Sağlık-Sen üyeleri adına bir açıklama yapan Fettah Eray Karadağ, 2003 yılından bugüne uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önemli ayaklarından birisi olan 'Tam Gün Yasa Tasarısı'nın bu hafta TBMM'de görüşüleceğini hatırlattı. Karadağ, "Hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarını sağlık sistemi açısından olumlu buluyoruz. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma sürelerinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler tasarının olumlu yönleri olarak öne çıkmaktadır. Ancak yasa tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmeti sunumunu olumsuz yönde etkileyecek. Ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirilecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Programı'yla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için Tam Gün Yasa Tasarısı'nda var olan adaletsizliklerin giderilmesi şarttır. Tam Gün Yasa Tasarısı'nın bu haliyle yasalaşması, sağlık hizmeti sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.