1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beylikdüzü’nde Korkutan Yangın
İçeride AÇLIK, Dışarıda ENDİŞE

İçeride AÇLIK, Dışarıda ENDİŞE

10 bine yakın PKK tutuklu ve hükümlüsünün tamamı açlık grevine başladı.

A+A-

Açlık grevlerinde 55. gün de geride kalırken, dün itibariyle 10 bine yakın PKK tutuklu ve hükümlüsünün tamamının eyleme katıldığı belirtiliyor.

700’e yakın tutuklu ve hükümlünün süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 55. günü geride bırakırken PKK davalarından tutuklu ve hükümlü olan 10 bine yakın kişinin daha dün itibariyle açlık grevlerine katıldığı bildirildi. Ancak bu bilgi henüz Adalet Bakanlığı tarafından teyit edilmedi.

Cezaevlerindeki PKK’lılar adına açıklama yapan Deniz Kaya, 12 Eylül ’de başlayan süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin amacının “kimseye diz çöktürmek olmadığını” belirterek, eylemin 5 Kasım’dan itibaren bir üst aşamaya çıkarıldığını ve hasta, yaşlı ve çocuklar dışında tüm tutukluların eyleme katıldığını öne sürdü. Tutuklu yakınlarının oluşturduğu TUHAD- FED derneğinin başkanı Zübeyde Teker de PKK ve KCK davalarından tutukluların kaldığı 72 cezaevindeki 10 bine yakın tutuklu ve hükümlünün açlık grevine başladığını kaydetti. Adalet Bakanlığı kaynaklarından ise açlık grevlerine bu düzeyde bir katılım olduğuna dair bir açıklama gelmedi.

BDP de ‘greve’ başlıyor

Bu arada BDP de açlık grevine katılma kararı aldı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ’ın bugün gerçekleştirilecek haftalık grup toplantısında konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Demirtaş ve milletvekileri, TBMM grubunu bugün 56. güne giren açlık grevleri için topladı. Basına kapalı olan ve 3 saat süren toplantıda daha önce de gündeme gelen ‘cezaevindeki eylemlere destek BDP’lilerin de açlık grevi yapması’ konusunda yol haritası çizildi. Buna göre, ‘anadilde savunma hakkı’ getiren taslağın Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağına ilişkin haberler değerlendirilerek, hükümetten herhangi bir adım atılmaması durumunda milletvekillerinin TBMM çatısı altında açlık grevine başlamasına karar verildi. Telefon dinlemeler de göz önünde bulundurularak milletvekillerine bu konudaki bilgileri telefonda konuşmamaları belirtildi.

‘Cezaevi hekimliği’ talebi

Bu arada BDP milletvekilleri Levent Tüzel ve Ertuğrul Kürkçü ile Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Fatma Gök cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili İstanbul ’da bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda grup adına açıklama yapan Kocaeli Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, aile hekimliği uygulamasıyla, cezaevi hekimliği uygulamasının kaldırıldığını belirterek, “Cezaevlerinin hiçbirinde hekim yok” dedi. Hamzaoğlu, “Her bir cezaevine hekim atanmalı, eylemciler bağımsız sağlık heyetleri tarafından izlenebilmelidir” dedi.
Hamzaoğlu, Türk Tabipler Birliği’nin bu yöndeki taleplerinin de görmezden gelindiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.