1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gürcistan Moda Haftası BAŞLADI
Gürcistan Moda Haftası BAŞLADI

Gürcistan Moda Haftası BAŞLADI

Gürcistan Moda Haftası, 22-25 Ekim tarihleri arasında bu yıl ikinci kez moda severleri biraraya getiriyor.

A+A-
Başkent Tiflis'in merkezindeki Metekhi Köprüsü üzerindeki platformda gerçekleştirilen dün geceki defilede Gürcü tasarımcı Avtandil Tskvitinidze'nin 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonu sergilendi.
 
Avrupa ülkelerindeki defileler dışında Moskova, Rusya, Kiev, Dubai ve Atina gibi moda haftalarında da büyük başarı sağlayan Tskvitinidze'nin kreasyonları, moda severlerden bol alkış aldı. Defilede 20 Gürcü tasarımcının yanı sıra A-Lab Mılano, Andre Tan, Zinaida Likhacheva, Gaspard Yurkevich ve Lilia Poustovit gibiyabancı modacılar da tasarımlarını sergileyecek.
Gürcistan Moda Haftası organizatörleri, ülkede moda endüstrisinin gelişimi açısından önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, bunun genç tasarımcılar, stilistler ve moda endüstrisi içinde bulunanlar için bir fırsat olduğunu söylerdi. Organizatör Maka Metreveli, "Gürcistan Moda Haftası bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Daha önceki edisyonunda bahar ayında gerçekleşmişti. Bu kez 2011 ilkbahar/yaz koleksiyonları sergileniyor. Moda haftası ayrıca Rustaveli Theatre ve Milli Kütüphane salonlarındagerçekleştirilecek. Ancak açılışı Metekhi Köprüsü üzerinde yaptık" dedi.
Metreveli ayrıca, "Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Yunanistan ve Ukrayna gibi ülkelerden 40'den fazla konuğumuz var. Haftaya Gürcü tasarımcıların yanı sıra yabancı tasarımcılar da katılıyor" diye konuştu.
Defilede koleksiyonların sergileyen Gürcü tasarımcı Tskvitinidze ise, gelecek yılın koleksiyonunda kağıt oyuncaklardan ilham aldığını belirterek, bu yüzden mücevherlerle süslenmiş ipek, şifon, deri, fermuar gibi birçok detaya yer verdiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.