1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Gezici Festival Artvin'de BAŞLADI
Gezici Festival Artvin'de BAŞLADI

Gezici Festival Artvin'de BAŞLADI

16. Gezici Festival filmleri bir hafta boyunca Artvin'de gösterimde, birçok sinemacı atölye ve söyleşiler için şehirde.

A+A-
16. Gezici Festival filmleri bir hafta boyunca Artvin'de gösterimde, birçok sinemacı atölye ve söyleşiler için şehirde.
Dokuz filmin yarıştığı Uluslararası Altın Boğa Film Yarışması’nın ödül töreni 15 Aralık’ta yapılıyor.
 
Gezici Festival 2010 bir haftalık Ankara macerası ardından yoluna yarından (10 Aralık) itibaren Artvin'de devam ediyor. Darbe, Kentsel Dönüşüm ve Taşra üzerine filmler 16 Aralık'a kadar Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde Artvinliler ile buluşacak.
Festivalin 16. yılında şehir bir haftalık sinema okuluna ev sahipliği yapacak, katılımcılar "Sinema Konuşalım" atölyesinde Leyla Özalp, Martin Blaney, Alin Taşçıyan, Ahmet Gürata, Derya Alabora gibi sinemacılarla birlikte çalışma fırsatına sahip olacak.
Çocuklar ise Hollandalı sanatçı Niek Castricum ve Cindy Beck eğitmenliğindeki Stop-Motion/Canlandırma Atölyesinde ilk filmlerini çekecekler.
Oyunculuk üzerine Tarık Akan ve Rutkay Aziz, yönetmenlik üzerine Tayfun Pirselimoğlu hikayelerini anlatmak ve söyleşi yapmak üzere Artvin'de bulunacaklar.
Sema, Murat Meriç ve Luxus da müzikleriyle Artvin'deki festival partilerini renklendirecekler.
Festival yazısında "Karadeniz'in serhat şehri, Gürcistan'ın Batum'uyla komşu bir tabiat ve doğa cenneti" olarak tanımladığı şehrini, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün "sinemanın uzlaştırıcı, birleştirici ve anlatıcılığından faydalanarak" şehri tanımayı amaçladıklarını söylüyor.

ALTIN BOĞA ÖDÜLÜ ARTVİN'DE VERİLECEK
Derviş Zaim, Merab Ninidze, Nil Kural, Fatih Özgüven, Şenay Aydemir, Gaelle Vidalie, Marion Hansel ve Nils Vermund Gjerstad'ın jüri üyeliğini yapacağı Uluslararası Altın Boğa Film Yarışması'nda farklı ülkelerden dokuz uzun metrajlı film yarışacak.
15 Aralık akşamı yapılacak Ödül Töreni'nde Altın Boğa ve Gümüş Boğa ödülleri ve Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisinin vereceği SİYAD ödülü sahiplerini bulacak.
Festivalin bu yılki ana teması "Darbe!". Almanya'dan Güney Kore'ye, Singapur'dan Polonya'ya 33 farklı ülkeden 71 yönetmenin toplam 68 filmi festivalde izleyicilerle buluşuyor. Festival 10-16 Aralık arası Artvin'de kaldıktan sonra, yolculuğa Ordu'yla devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.