1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Fıstık Yüklü Kamyon Paramparça OLDU
Fıstık Yüklü Kamyon Paramparça OLDU

Fıstık Yüklü Kamyon Paramparça OLDU

TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şeridinden çıkarak bariyerlere çarptıktan sonra devrilen ve 4 parçaya ayrılan fıstık yüklü TIR yolun İstanbul istikametini ulaşıma kapa

A+A-

TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu şeridinden çıkarak bariyerlere çarptıktan sonra devrilen ve 4 parçaya ayrılan fıstık yüklü TIR yolun İstanbul istikametini ulaşıma kapattı.

Saat 14.30 sıralarında TEM Otoyolu'nun İzmit Gültepe geçişi İsmetpaşa Stadı arkasındaki Şirintepe Viyadüğü'nde bir kaza meydana geldi.

Gaziantep'den İstanbul istikametine gitmekte olan ve kasasında yaklaşık 20 ton fıstık bulunan Ufuk Doğruer yönetimindeki TIR, sürücünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çaptıktan sonra yuvarlandı.

TIR kasası şoför mahalli ve motoruyla birlikte 4 ayrı parçaya bölünürken, çuvallar içindeki fıstıklar da TEM'e saçıldı. Bu arada aracın deposundaki tüm motorin ve yağlar da yola aktı.

Kaza nedeniyle yol TEM Otoyolu'nda Sakarya istikametine doğru yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluştu. Ambulans ve itfaiyeler iki yönü de ulaşıma kapanan yola ters yönden girerek sıkışan sürücü ile yanında bulunan arkadaşı Şeyhmuz Demiz'i yaklaşık yarım saatlik çaba sonucu sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Kaza nedeniyle TEM otoyolunu kullanacak araçlar Kandıra mevkiinden E-5'e yönlendiriliyor. Dökülen yağ nedeniyle yola taş tozu dökülürken kaza yapan TIR'ı kaldırma çalışmaları sürüyor.

Bu arada yolun ulaşıma kapanması nedeniyle TEM Otoyolu'nun Gültepe geçişinde bulunan ve aynı adla anılan birinci ve ikinci tünellerin içinde kalan araçların sürücü ve yolcuları, tünel fanları çalışmadığı için egzoz gazından zehirlenme tehlikesi geçirdi.

Sürücülerin polisten yardım istemeleri üzerine, ekipler telsizlerle durumu Karayolları ekiplerine bildirerek çalışmadığı anlaşılan tünel içindeki havalandırma fanlarını devreye almalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.