Eski Tekel Binasını Türk Telekom ALDI

Eski Tekel Binasını Türk Telekom ALDI

Atatürk Caddesi üzerindeki eski Tekel Binası'nı Türk Telekom Kars Başmüdürlüğü aldı.

A+A-

Atatürk Caddesi üzerindeki eski Tekel Binası'nı Türk Telekom Kars Başmüdürlüğü aldı.

Karslılara daha iyi şartlarda hizmet etmek için tarihi Tekel Binası'nın alan Telekom İl Başmüdürlüğü yakında binanın restorasyon çalışmalarına başlayacak.

İHA'ya açıklamalarda bulunan Telekom Kars Başmüdürü Ali Aktoprak, Karslılara daha iyi hizmet vermek için alınan binanın restorasyonun yapılarak hizmete gireceğini söyledi.

Başmüdür Ali Aktoprak; "Biz Tekel Binası ile ilgili olarak Genel Müdürlüğüz nezdinde ihaleye girdik. ve bu binayı satın aldık. Amacımız Karslılara daha iyi ortamda hizmet etmek. Bunun için Kent merkezinde olan ve Tekel'e ait olan binanın gerekli tadilat ve restorasyonu tamamlandıktan sonra bu binada Karslılara hizmet vereceğiz" dedi.

TARİHİ DOKUSUNU KORUYACAĞIZ

Kars merkez Atatürk Caddesi üzerinde bulunan tarihi binanın restorasyonuna başladıklarında tarihi dokuyu koruyacaklarını belirten Telekom Başmüdürü Ali Aktoprak; "İki katlı olan tarihi binanın gerekli bakım ve onarımını yaptıracağız. Restorasyon çalışmalarına yakında başlayacağız. Çalışmalarda binanın tarihi dokusuna dikkat edeceğiz. Tarihi dokuyu koruyarak yapılacak binanın önümüzdeki yıl bitirilmesini düşünüyoruz.

Kısmet olur ise seneye yeni binamızda Karslılara daha güzel hizmetler vereceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, yine Atatürk Caddesi'nde bulunan Tekel'e ait ambarlar ve üzerindeki lojmanlarında yakında satış için ihaleye çıkarılacağı bildirildi. Tekel Binası Telekom Müdürlüğü'ne 1 milyon 225 bin TL'ye maloldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.