1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Fotoğraflarla Çanakkale Destanı" Sergisi
Erdoğan, Kanaltürke Özel KONUŞTU

Erdoğan, Kanaltürk'e Özel KONUŞTU

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kanaltürk'te 'Başbakan'la özel' programında 'kendi gazetecilerinin' sorularını yanıtladı.

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kanaltürk'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soru sormaya çekindiği programda Erdoğan, medyaya tehditler yağdırmaya devam edip “Kürt sorunu kalmamıştır” dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kanaltürk'te "Başbakan'la özel" programında "kendi gazetecilerinin" sorularını yanıtladı. Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan'ın yönettiği programda başbakana Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karalioğlu, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak soru sordu. Gazeteciler Erdoğan'a soru sormaya çekindiler saldırılarına sürekli gülümseyerek yanıt verdiler.

Erdoğan'ın gazetecilerle yaptığı görüşmenin dikkat çeken başlıkları şöyle:

'KÜRT SORUNU YOKTUR'
Kürt meselesi ve savaş gündemin ilk konularından biriydi. Erdoğan, Kürt açılımı ile gelen soruları "Açılım diye bir şeyimiz yok. Milli birlik ve kardeşlik var" sözleriyle kesti.

Erdoğan, "Kürt meselesi diye artık bir mesele kabul etmiyorum. Türkiye'de artık Kürt meselesi kalmamıştır. Şu anda Türkiye'de PKK sorunu vardır, siyasal Kürtçülük vardır" dedi.

BDP'YE SALDIRI
BDP'yi isim vermeden eleştiren Erdoğan, "demokrasi mücadelesi olan veya demokratik parlamenter sisteme inanmış veya demokrasi ile biz ülkede bir şeyler yapalım diye düşünen siyasi parti" olarak görmediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Çok açık ve net, son olarak eş başkanlarından bir tanesinin yapmış olduğu açıklama bu ülkede, bu ülkenin gerçek evlatlarının, bu ülkenin ben vatandaşıyım diyenlerinin hepsinin ciğerini dağlamıştır. Nedir bu, '400 kilometre PKK'nın kontrolü altındadır.' Bir defa bu tespit bu ifade çok çok büyük bir yalan. Yalanın ötesinde sen kimden yanasın? Teröristten veya terörden yana mısın? Yoksa bu ülkede terörü yok etmek isteyenlerden yana mısın?"

"'400 KM PKK KONROLÜ ALTINDA' İDDİASI YALAN"
Erdoğan, iddiayı dile getiren kişinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin Büyük Millet Meclisi'nde bulunan bir siyasi partinin eş başkanı olarak bu ifadeyi neye göre kullandığını sorarak, delilinin ve tespitinin ne olduğunu açıklamasını istedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "400 kilometre dediğin zaman bu 400 bin metredir. Bu 400 bin metreyi nasıl oluyor da bu şekilde kontrol altına alıyorlar. Bunu siz nasıl tespit ettiniz. Neye göre tespit ettiniz. Çünkü bölgeyi onlara göre az da olsa bilen birisiyim. Ama o bölgeye hiç gitmemiş biri değilim. Defalarca gittim. Alışılmış başbakan değilim. Bölgeyi helikopterlerle karadan çok gezdim. Bu sadece AK Parti'yi kapsayan değil, bundan önceki siyasi mücadelemde de o bölgede yaptığım çalışmalardan bildiğim tespit olarak bunu söylüyorum.

Tabii bunu söylerken aynı şeyi Çukurca, Şemdinli, Yüksekova için ve merkez için söylediler. Hakkari için söylüyorum. Bütün bunlarla beraber dediler ki Şemdinli tamamen terör örgütünün elinde. Ciddi bir yalan. Burada korkunç bir dezenformasyon var. Bu dezenformasyona yardımcı olan bir medya var. İstisnaları bundan rahatsız olmazlar. Onlar durumu bildikleri için. Bizim böyle bir şeyimiz yok der, rahattır. Ama buna destek veren gruplar var. Şimdi şöyle bir gerçeği sizinle paylaşmak istiyorum."

"ÖRGÜTÜN ŞEMDİNLİ'DE 160'I BULAN KAYIPLARI VAR"
PKK'nin Şemdinli'de alan hakimiyeti mücadelesi verdiğini belirten Erdoğan şunları söyledi. "Onun için de mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürdük, sürdürüyoruz. Nitekim Şemdinli'deki kayıpları çok açık, net ortada. Yani 160'ı bulan orada kayıpları var. Orada diyelim ki 5-10-15 bizim şehidimiz onlar için tabii çok çok önemliydi. Bunun karşısında medyamızın takındığı tavır bizler için üzüntü vericiydi" diye konuştu.

GAZİANTEP SALDIRISI
Gaziantep'de 10 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili de isim vermeden Kürt siyasetçileri hedef alan Erdoğan, "Bakın şimdi Gaziantep'teki olayda ne yaptılar? Açıklama yaptılar. Güya işi kınadılar. Güya PKK sahiplenmedi. Peki buna halkım inanıyor mu? İnanmadı. Bugün kamuoyu araştırmalarımızda görüyoruz ki, halkımızın yüzde 85'i buna inanmıyor. Bunlar elimizde var. Biz sürekli bir şey söylüyoruz. Sen eğer siyaset yapacaksan, demokrasiden taviz vermeden bu siyaseti yapacaksın. Ama senin derdin siyaset değil de bu ülkede terör örgütünü arkana almak suretiyle onun verdiği destek ile parlamentoda yer tutmaksa bunu bir yere kadar yaparsın. Ondan sonra da geldiğin gibi gidersin. Kaldı ki buna göre çok daha sağlıklı seçimlerin yapılması için de şüphesiz ki adımlar da atılacaktır" ifadesini kullandı.

"ŞIRNAK'I, YÜKSEKOVA'YI BİTİRECEĞİZ"
Erdoğan, sadece Gaziantep olayının değil, petrol ile ilgili olarak nakil hatlarının bombalanmasını ve araçların yakılmasını anımsatarak, "Bunlar o bölgenin kalkınmasını da istemiyorlar. Örneğin Yüksekova'da havaalanı yapıyorsun. Sen git havaalanının araçlarını yak. Oradaki çalışmalarda müteahhidin adamlarını kaçır. Aynı şeyi gel Şırnak'ta, Iğdır'da yap. Bütün bunlara rağmen Iğdır'da havalimanını bitirdik. Tüm bunlara rağmen Şırnak'ı, Yüksekova'yı bitireceğiz" diye konuştu.

ERDOĞAN: MEDYA KİMİN YANINDA YER ALACAK?
“Bu söyleyeceklerim, Türkiye'deki tüm medyaya mesajdır. Bugün Afganistan'da koalisyon güçlerinin kaybı 158. Siz bunu ne bir Fransız, ne bir İngiliz gazetesinde göremezsiniz. Bizde bütün medya bunu verir. Terörün en önemli hedefi propaganda yaptırmak. Bunu burada bedavaya yaptırıyor. Medya kimin yanında yer alacak. Attıkları başlıklara bakıyorsun, köşe yazılarına bakıyorsun. Sizin haber kaynağınız nedir Roj TV mi?"

"GÖRMEZDEN GELECEKSİNİZ"
(PKK’lilerin kaçırma olayları)"Bunlar görmezden gelinecek. Bak ABD, Fransız, İngiliz medyası nasıl davranıyor. Bunları gündemde tutmaz bunlar. Ankara'daki toplantının ardından alınan kararlar uygulamaya gelince hiçbir şey olmadı.

Gazetecilik bununla mı prim yapıyor. Reyting için çok daha fazla yolar var. Şehitlerimiz üzerinden reyting yükselteceksek yandık biz...

Şehit haberlerini ufak görmeyi bile kaldırmak lazım, hiç görmemek lazım"

DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA
"Teröristlerle kucaklaşılması ve yapılan açıklamalardan sonra siyasette müzakere olarak muhatap kim olacak? Yoksa terörle mücadele sadece askeri mücadele kanadıyla mı devam edecek?" sorusuna Erdoğan, "Bunlar şimdi siyasetçi olmaktan çıktılar zaten. Yani gidip teröristle kucaklaşana ben nasıl 'siyasetçi' diyeyim? Ben şimdi ona siyasetçi gözüyle bakamam ki" yanıtını verdi.

Durumun böyle bir noktaya geldiğine dikkati çeken Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim buradaki tek şeyimiz şu anda az önce söylediğim, fezlekelerle başlayan süreç ki orada görüntülerini izlediklerimiz zaten ne yazık ki 14. maddeden de haklarında birçok dava olanlar var. Terörün çok açık, net, her yerde müdafaasını yapan ve teröre bulaşanlar bu noktada var ama o günkü 9 milletvekilinin o gösterdiği tablo yenilir yutulur bir tablo değildir. Biz böyle bir milletvekili tanımıyoruz. Ben o 9 milletvekiline, vatandaşım, milletim bunları şu veya bu saikle, ama tehdit altında, ama tacizle parlamentoya gönderdikleri için kabullenmek zorunda kalıyoruz. Yoksa bunlara, bunlar milletimin gönderdiği vekillerdir diye şahsen ben bakamam."

"MÜZAKERE SÜRECİ KAPANDI"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Müzakere süreci kapandı mı" sorusu üzerine, "Bu tür adamlarla tabii ki. Bunlarla neyin müzakeresini yapacaksın. Karşında müzakere edeceğin bir defa bir parti olacak, demokrasiye inanmış, parlamenter sisteme inanmış bir parti olacak, onunla müzakere edeceksin. Bunların böyle bir derdi yok" diye konuştu.

'HÜSEYİN AYGÜN'ÜN KAÇIRILDIĞINA İNANMIYORUM'
PKK tarafından kaçırılan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kendi köşelerinde yerden yere vuran gazeteciler, konuyu başbakana sordu. Erdoğan, kendi gazetecilerinin pasını değerlendirmekten geri kalmayarak Aygün'e saldırıları sürdürdü. "Acaba burada bir kaçırma eylemi var mı?" diye soran Erdoğan, Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonraki sözlerine tepki gösterdi ve "CHP'li Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığına inanmıyorum" dedi.

AKP'li il ve ilçe başkanlarının da kaçırıldığını hatırlatan Erdoğan, kendi partisinin mensuplarının kaçırılmasının gündemde yer bulmamasını eleştirdi.

'KAMPLARA KİM GİRECEK KİM ÇIKACAK, EMRİ BİZ VERİRİZ'
Esad'ın siyasi ömrünü tamamladığını ve zalimleştiğini belirten Erdoğan, CHP'li milletvekillerinden ve gazetecilerden oluşan bir heyetin Apaydın Kampı'na girmek istemelerine de tepki gösterdi. Erdoğan, "Kamplara gireceklermiş. Bunun emrini biz veririz. Oralar yol geçen hanı değil. Biz bu kampı şov merkezine dönüştürmeyiz. İznini kabul eder, 'Şu kamp uygun' deriz, oraya göndeririz. Zabıta mısın sen?" dedi.

Türkiye'nin Suriye silah yardımı yaptığı iddialarına "yalan" diyerek yanıt veren Başbakan Erdoğan, yardımların sadece "insani yardım" boyutunda olduğunu öne sürdü.

“MÜDAHALEYE EVET”
2003 Irak Savaşı'na Türkiye'nin da müdahil olmayışının tarihsel bir hata olduğunu dile getiren Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye Suriye'ye müdahalede bulunmalı sorumuza bile halkın cevabı 'yüzde 58 ile evet'. Uçuşa yasak bölge ve tampon bölge istiyoruz.

Irak savaşı öncesi 1 Mart tezkeresi çok talihsiz bir netice. Ben tam aksini söylüyordum. Biz Irak’a girmeliydik.

Rusya'da artık Suriye'yi terk ediyor, geriye sadece İran kaldı onlar hala destek veriyor.

'ÖĞRETMENİN EVİNİN YANINA OKUL KURACAK DEĞİLİZ'
Ataması yapılmayan öğretmenlerin tepkilerine sert bir dille yanıt veren Erdoğan, "Evinin hemen etrafına okul kuracak değiliz. Bize bu şekilde gelip, aynı ilde ilçelerde görev yapmaya hazırız diyen öğretmenler var. İlla da aynı ilçenin içinde görev yapacağız diye bir şey yok" dedi.

'4+4+4'E KARŞI KAMPANYALAR VAR'
Tayyip Erdoğan, 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile ilgili tepkilere de değindi. Yeni sisteme karşı yürütülen kampanyalar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Gidip rapor alanları ben evlatlarına ihanetle vasıflıyorum. Niye? 'Benim evladım gerizekalı mıdır?' diyor. İki ay mı senin evladını iyi noktaya getirecek" ifadelerini kullandı.

"66 ayı söylerken rastgele atmadık ki, dünyadaki uygulamalar önümüzde" diyen Erdoğan, kendisinin de baba olduğunu, kendi çocuklarını da yaşı gelmeden okula başlattığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.