1. HABERLER

  2. AKUT Öğrenci Kulubü'nden KİTAP Bağışı
Erdem: İhtilal Anayasası DEĞİŞMELİ

Erdem: İhtilal Anayasası DEĞİŞMELİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TOOB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve KOSGEB Destek Programları toplantısına katıldı.

A+A-
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, TOOB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve KOSGEB Destek Programları toplantısına katıldı.
Kars’a gelen AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB) Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Kars İl Başkanlığı ve KOSGEB Destek Programları toplantısına katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliği ile Türkiye’nin önünü daha fazla açılacağını belirten Ekrem Erdem; “Ben anayasa değişikliğini siyaset üstü olarak görüyorum. Çünkü bu Türkiye’nin kazanımı olacak. Türkiye’deki bugün mevcut anayasa bir ihtilal anayasası. Sivil bir anayasa değil. Askerler tarafından özelliklede askerlerin bakış açısına göre hazırlanmış bir anayasa ve bugüne kadar da çok büyük değişiklikler olmuş ama inanıyorum ki en temel, en köklü değişikliği be sefer yapılacak. Siyasi partilerimizin geçmişte yaptığı konuşmalara baktığımız zaman bugün sizin önünüze getirdiğimiz bu paket aslında siyasi partilerinde beklentileri doğrultusunda bir anayasa değişikliğidir” dedi.
ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İLE HAKİMLER VE SAVCILARIN YETKİLERİ ARTIRILACAK
AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yapılacak anayasa değişikliği ile hakimler ve savcıların yekilerinin artacağını ifade etti.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Edem; “Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu var, biliyorsunuz. Şuanda 7 tane asıl, 5 tanede yedek üyesi var. Bu üyeler içerisinde birisi bakandır, biriside Adalet Bakanlığı müsteşarıdır. Bunları kim seçer Yargıtay ve Danıştay üyeleri seçer. Yargıtay ile Danıştay üyelerini de Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçer. Şimdi bizim önünüze koyduğumuz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili değişiklik şu evet, yedeklerle birlikte 34’e çıkıyor. Peki bu 34 kişi içerisinde kim var. Bir kere ilk defa 16 tanesini birinci derecede hakim ve savcılar seçiyorlar 16’sını 4 tanesi Cumhurbaşkanlığı tarafından seçiliyor, ediyor 20, 10 tanesini yine Yargıtay ve Danıştay seçiyor, ediyor 30 birisini askeri yargı, bir tanesini askeri idari mahkemeler seçiyor, etti 32 birisi Bakan, birisi müsteşar aslında bu değişiklik ile Bakanın elinde olan siyasetin elinde olan bir çok imkanlar bu kurulu daha genişleterek bu kurula devrediliyor. Çünkü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu bütçesi yoktu, binası yoktu, sekretaryası yoktu. Şimdi bu değişiklikle birlikte binası olacak sekretaryası olacak, bütçesi olacak” diye konuştu.
GÜNDEMİ ADALET BAKANI BELİRLEMEYECEK
AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun gündemini artık Adalet Bakanının belirleyemeyeceğini vurguladı. Ekrem Erdem; “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu eğer müsteşar katılmaz ise toplantı yapamıyordu. Yapılacak değişiklikle bu ortadan kalkıyor. Müsteşar katılsa da katılmasa da toplantısını yapacak. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun gündemini Adalet Bakanlığı belirliyordu. Şimdi artık Adalet Bakanlığı da belirlemeyecek. Üç oda şeklinde üç daire şeklinde buluşarak, bu daireler gündemlerini kendileri belirleyecek. Bu nedenle gerçekten gelişmiş ülkelerdeki yapıya uygun bir yapı gelecek değişiklikle, şimdi bakın kurulu oluşturduk maddi imkanlar sağlanıyor. İşte Bakan, müsteşar ellerlindeki imkanlar en önemlisi hakimler ve savcıların teftişi denetimi artık bu kurulun olacak. Geçmişte Adalet Bakanınındı. Peki şimdi anlattığım tablo itibari ile nasıl AKP buradaki vesayetini etkisini artırır kesinlikle kimsenin etkisinin olmadığı özellikle hukukçuların belirleyici olduğu yeni bir yapıya gidiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.