1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 9 Mayıs Dünya "Çölyak Günü”
Diş Hekimine Gürcistana GİDiYORLAR

Diş Hekimine Gürcistan'a GİDiYORLAR

Yaklaşık 1 yıldır diş hekimi olmayan Posof ilçesinde, vatandaşlar diş tedavileri için Gürcistan'a gidiyor.

A+A-

Yaklaşık 1 yıldır diş hekimi olmayan Posof ilçesinde, vatandaşlar diş tedavileri için Gürcistan'a gidiyor.

Bölgeye daha yakın olması ve vizesiz geçişler nedeniyle Gürcistan'ın Ahıska kentine giderek diş tedavilerini yaptıran Posoflular, ilçelerine kısa sürede diş hekimi atanmasını bekliyor.

İlçe sakinlerinden Osman Kömür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Posof'ta diş hekimi olmaması nedeniyle 80 kilometre uzaklıktaki Ardahan yerine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gürcistan'a gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Kömür, ilçelerinde diş hekimi olmaması nedeniyle başka bir ülkeye muayeneye gittiklerini, Gürcistan'a geçişlerde zorluk yaşamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gürcistan'da sıra beklemeden tedavi oluyoruz. Ayrıca kimlikle geçiş bize çok kolaylık sağladı. Ardahan'dan Kars'a veya Erzurum'a gider gibi gidiyoruz. Örneğin Ardahan'a gitsek hem 80 kilometrelik yol kat ediyoruz hem de sıra bekliyoruz. Kışın Ardahan birazda sıkıntılı bir yol haline geliyor. Çok kez de yolumuz kardan dolayı kapanıyor. Ama Gürcistan'a giderken böyle bir sorunla karşılaşmıyoruz."

Kömür, Gürcistan'da uygun fiyata muayene olduktan sonra ilçelerine dönüş yaptıklarını söyledi.

Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan ise ilçede doktor sıkıntısı olduğunu, bu sorunun giderilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Şivgan, "Tabi ki bu vatandaşımızın bir tercihidir. Sıkıntıyı biliyoruz. Kaymakamlık olarak hastanemize diş doktorunun biran önce gelmesi için çalışıyoruz. 2013 yılında bir diş doktorunun atanmasını bekliyoruz" dedi.

Gürcistan'ın Ahıska kentinde görev yapan diş hekimi Saroji Murahti da Türkiye'den çok sayıda hastayı muayene ettiğini belirterek, son 1 yıl da gelen hasta sayısında ise artış görüldüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.