Depardieuye Rusya VATANDAŞLIĞI

Depardieu'ye Rusya VATANDAŞLIĞI

Fransa'daki 'servet vergisi'nin ağırlığından şikayet ederek Belçika'ya yerleşen Gerard Depardieu'ye Rusya vatandaşlığının verildiği bildirildi.

A+A-

Fransa’daki “servet vergisi”nin ağırlığından şikayet ederek Belçika’ya yerleşen Gerard Depardieu’ye Rusya vatandaşlığının verildiği bildirildi.

Kremlin basın ofisinden bugün yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ünlü Fransız aktör Gerard Depardieu’ye Rusya vatandaşlığı verilmesini öngören kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Fransız aktör daha önce, ülkesinde “zengin vergisi”nin ağırlılığından şikayet ederek Fransa vatandaşlığını terk edeceğini ve vergi oranlarının daha düşük olduğu Belçika vatandaşlığına geçeceğini açıklamıştı. Rusya Devlet Başkanı Putin de bu dönemde Depardieu’nğn Rusya vatandaşlığına başvurması halinde bunu kabul edeceklerini açıklamıştı. Rusya Federal Göç Servisi ise o dönemde ünlü aktörden bir başvuru almadıklarını açıklamıştı.

Gérard Depardieu’ye ‘hoş geldin’ hediyesi
Belçika Emek Partisi (PTB) üyeleri ise Depardieu’nun Belçika vatandaşlığına geçme kararını açıklamasının ardından aktör için “hoş geldin” hediyesi hazırlamışlardı. PTB üyelerinden oluşan bir heyet, Depardieu’nun Belçika’nın Fransa sınırında yerleştiği Néchin köyündeki evine içinde zenginlerin nasıl vergilendirilmesi gerektiğini anlatan bir broşürün bulunduğu “Taxe” (vergi) marka deterjan kutularını bırakmıştı.

PTB heyeti başkanı Benjamin Pestieau verdikleri hediyeyle ilgili olarak “Bu hediyeyle samimi bir şekilde Gérard Depardieu’ye hoş geldin demek istedik, ama aynı zamanda Belçikalıların yaklaşık yüzde 80’inin Belçika’daki milyonerlerden vergi alınması dileğini gerçekleştirmek için elimizden geleni yaptığımızı hatırlattık. Gérard Depardieu’nün Belçika’da iyi vakit geçirmesini dilesek de yaptığının, krizin ağır faturası sırtlarına yüklenen Fransız ve Belçikalı emekçiler nezdinde pek de hoş karşılanmadığını bilmesini isteriz” diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.