1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İtalya’da Ölü Sayısı 281’e Yükseldi
Demokrat Partide Seks SKANDALI

Demokrat Partide Seks SKANDALI

Partinin Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner, genç bir kadına internet üzerinden müstehcen bir fotoğrafını gönderdiğini itiraf etti.

A+A-

Partinin Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner, genç bir kadına internet üzerinden müstehcen bir fotoğrafını gönderdiğini itiraf etti.

ABD'de Demokrat Parti, yeni bir seks skandalıyla sarsıldı. ABD'de, muhafazakar bir internet sitesinden yaklaşık on gün önce verilen haberde, Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi üyesi Anthony Weiner'in Twitter hesabından, Seattle'daki yüksekokul öğrencisi bir kadına, bir erkeğin kasığını gösteren bir fotoğraf gönderdiği bildirilmişti.

Bu haber üzerine patlak veren skandalın hemen ardından açıklamada bulunan Weiner, fotoğrafın kendisi tarafından gönderilmediğini, bir internet korsanının kurbanı olduğunu ileri sürmüştü. Ancak Weiner, dün akşam Manhattan'da düzenlediği basın toplantısında Twitter hesabından genç bir kadına, iç çamaşırıyla kapatılmış kasığını gösteren bir fotoğraf gönderdiğini ve daha sonra da kendisini korumak amacıyla yalan söylediğini itiraf etti. Basın toplantısında göz yaşlarına hakim olamadığı gözlenen 46 yaşındaki Weiner, yaptığı işi ''son derece büyük bir ayıp'' olarak niteledi.

ABD'de açık sözlü liberal bir Kongre üyesi olarak tanınan Weiner, yine de yanlış bir şey yapmadığını söyleyerek istifa etmeyi düşünmediğini ve bu konuda yapılacak parlamento soruşturmasında işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

‘6 KADINLA UYGUNSUZ İLİŞKİM OLDU’
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un üst düzey yardımcısı Huma Abedin ile geçen yıl temmuz ayında evlenen Weiner, basın toplantısında yaptığı açıklamada, geçen 3 yıl içinde, Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım ağları ve nadiren de telefon üzerinden 6 kadınla uygun olmayan ilişkisi bulunduğunu itiraf etti. Weiner, buna karşın şimdiye kadar hiçbir kadınla evlilik dışı cinsel ilişkide bulunmadığını kaydetti.

Weiner'in, ABD doğumlu annesi, Hintli babası, Pakistanlı eşi Huma'nın basın toplantısında yer almadığı dikkat çekti.

Demokrat Parti lideri Nancy Pelosi de, Weiner'in itiraflarının ardından yaptığı kısa açıklamada, durumdan duyduğu ''derin üzüntü ve hayal kırıklığını'' dile getirdi. Weiner'in eşi, ailesi, birlikte çalıştığı kişiler ve seçmenlerden söz eden Pelosi, Weiner'dan sözetmekten özenle kaçındı.

Pelosi daha önce yaptığı açıklamada, kuralları çiğneyip çiğnemediğini belirlemek amacıyla, Weiner hakkında parlamentoda bir etik soruşturması açılması çağrısında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.