1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manda Sayısını Artırmak İçin İtalya’dan Manda Spermi Getirildi
Bozdağ : YSK Kanuna Aykırı DAVRANDI

Bozdağ : YSK Kanuna Aykırı DAVRANDI

YSK'nın yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasıyla ilgili kararını değerlendiren AK Parti'li Bekir Bozdağ, 'YSK görevine ve kanuna aykırı davranmıştır' dedi.

A+A-

YSK'nın yurt dışındaki vatandaşların oy kullanmasıyla ilgili kararını değerlendiren AK Parti'li Bekir Bozdağ, "YSK görevine ve kanuna aykırı davranmıştır" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin yurt dışındaki vatandaşların oy kullanması yönünde verdiği kararın düzeltilmesi için YSK'ya başvuruda bulunmuştu.

Karar düzeltme başvurusunu değerlendiren YSK, AK Parti'nin başvurusunu reddetmişti.

YSK'nın görevine aykırı davrandığını ileri süren Bozdağ, ''Kanunu, kanunun emrettiği biçimde uygulamamıştır. Uygulamadığı için de kanuna aykırı hareket etmiştir. Kanuna aykırı hareket etme gibi bir yetkisi ve görevi yoktur'' dedi.

Bekir Bozdağ, "YSK kararında yurt dışında bulunan vatandaşların tercihlerinin çoğunluğunun AK Parti’den ya da başka bir partiden yana olması bu kararın alınmasında etken oldu mu? merak ediyorum" diye konuştu.

Bozdağ şunları söyledi:

"Vatadandaşlarımız gümrük kapılarında oy kullanabiliyorlar ama bu zahmetli bir iş. Vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda oyu kullanma imkanı sağlamak talebi uzun yıllardır vardı. Yasa 2008’de değişti. Hem yurt dışında bulundukları yerde hem mektupla hem de elektronik ortamda oy kullanma imkanı gibi alternatifler ortaya kondu. Bu görevde YSK’ya verildi ama Anayasa Mahkemesi mektupla ve elektronik ortamda oy kullanma konusunu iptal etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.