1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. BOTAŞ'ın Santrallere Doğalgaz ZAMMI
BOTAŞın Santrallere Doğalgaz ZAMMI

BOTAŞ'ın Santrallere Doğalgaz ZAMMI

BOTAŞ devletin alım garantisi olan santrallere sattığı doğalgaza yüzde 8 ila 8.5 oranında zam yaptı.

A+A-

BOTAŞ devletin alım garantisi olan santrallere sattığı doğalgaza yüzde 8 ila 8.5 oranında zam yaptı. Üretimde kullanılan gaza yapılan zam, halka elektrik zammı olarak geri dönecek.

BOTAŞ, devletin alım garantisi olan Yap-İşlet (Yİ) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) santralleri ile devlet şirketi Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) işlettiği santrallere sattığı doğalgazda yüzde 8-8.5 oranında zam yaptı.

Zamla birlikte 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 590-600 dolar oldu. Edinilen bilgiye göre Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ’nin (TETAŞ) elektrik alım portföyünün önemli bölümünü YİD ve Yİ santralleri oluşturuyor.

Türkiye, elektriğinin de halen yüzde 45-50′sini doğalgazdan üretiyor. Bu zam, TETAŞ’ın maliyetlerinin de artmasına neden oldu.

TETAŞ’ın, maliyet baskısını 1 Temmuz’da yeni zam olarak toptan elektriğe yansıtmasının kaçınılmaz olarak görülüyor.

Kısacası BOTAŞ'ın Elektrik Üretim AŞ'ye yaptığı doğalgaz zammının önümüzdeki aylarda halka elektrik zammı olarak yansıması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.